Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Kulturnat – Dans og salon fra Guldalderen

september 29 kl.17:00 - 20:30

Gratis
Duo Sounante

Til Kulturnatten i Helsingør byder Skibsklarerergaarden på endnu et Salon-arrangement i skønne autentiske omgivelser fra 1800-tallet.

I år kan du opleve de dygtige dansere fra Danske Empire Dansere indtage dansegulvet i stuen, levende musik af Duo Suonante samt digtoplæsninger.

-Duo Suonante har specialiseret sig i musikken fra første halvdel af 1800-tallet. Der spilles på et historisk instrument – en guitar fra 1816, og Katrines stemme kendetegnes ved den fine tekstformidling og det dramatiske udtryk, og især det danske sprog behandler hun med en særlig sødme og stort personligt præg. Duo Suonante er førende indenfor sit felt og har flere koncerter bag sig, bl.a. i Sverige, Tyskland og England. Duo Suonante optræder i tøj fra perioden 1810-1820 og der fortælles om musikken, komponisterne, hår- og tøjmoden samt anekdoter fra perioden.

Sopran – Katrine Dyrehauge Ross og
1800-tals guitar – Lars Hedelius-Strikkertsen

-Danske Empire Dansere danser traditionelle danse fra 1800-tallet i de smukkeste dragter fra perioden. De har optrådt til et utal af historiske arrangementer, f.eks. Historiske Dage, Reventlow museet, Pederstrup, Jane Austen Dag på Liselund med mange flere.

Her er en smagsprøve fra et tidligere arrangement, hvor Danske Empire Dansere akkompagneres af Lars Hedelius-Strikkertsen på guitar og Thorbjørn på klarinet

https://fb.watch/mWzScnbIB-/

Hver salonsession varer ca. 60 min., men man kan gå til og fra som man ønsker.

Entré til museet er gratis på Kulturnatten

 

Detaljer

Dato:
september 29
Tidspunkt:
17:00 - 20:30
Pris:
Gratis
Begivenhed Kategorier:
, , , ,
Begivenhed Tags:
, , , , , ,

Arrangør

Museerne Helsingør
Phone
49281800
Email
museerne@helsingor.dk
Se Arrangør hjemmeside

Sted

Skibsklarerergården
Strandgade 91
Helsingør, 3000 Danmark
+ Google Maps
Phone
49281800
Se Sted hjemmeside