UNGE 14 – 20 ÅR

Refleksion og identitet


 

Undervisning 14-20 år

1.maj. En kampdag!

Hvorfor nu det?

På Den Røde Plads ved Værftsmuseet afholder vi sammen med Ungdomsskolens Ja kontor 1. maj for udskolingselever i Helsingør Kommune. Med statements, der taler ind i de unges hverdag i 2021, peger vi på almengyldige strukturer i samfundet, der vækker de unges nysgerrighed på politik, klasseskel, sammenhold og lighed.

Dato: Fredag d. 29. april

Varighed: 2 timer

Målgruppe: 7. – 9. klasse

Fag. Historie. Dansk. Samfundsfag. Billedkunst. Håndværk og Design

Antal: max. 8 klasser

Pris: gratis for klasser i Helsingør Kommune i 2022

ARRANGEMENTET ER FULDT BOOKET i 2022


 

Undervisning 14-20 år

Oplev Helsingørs historie i gaderne

Helsingørs centrum er fuld af historie. På denne tur følger vi hele Helsingørs historie lige fra Erik af Pommeren grundlagde byen som købstad i 1429, igennem tiden hvor søfart og sundtold gjorde byen til en af de største i Danmark, til industribyen og til nutidens kulturby.

Byen er formet af den velstand, der fulgte i kølvandet på Øresundtolden, og en vandring gennem Helsingørs gamle bykerne giver er et godt indblik i byens historie. Bybilledet er præget af smukke gotiske borgerhuse, nyklassicistiske palæer og veludstyrede købmandsgårde fra det sene 1700-tal. Turen fortæller nogle af de skjulte historier rundt i de smalle gader, forbi kirker, borgerhuse, værtshuse og andre minder fra en svunden tid.

Målgruppe: Meget velegnet til ungdomsuddannelser og f.eks. sprogskoler og højskoler

Varighed: 1 time

Pris: 500 kr.

Antal: max 25 personer

Book her

Hvornår

I kan booke undervisning alle ugens hverdage mellem 9-14.