Museum Skibsklarerergaarden

Levendegjort husmuseum fra 1800-tallet

Velkommen til Skibsklarerergården

Træd 200 år tilbage i tiden i Skibsklarerergaarden, Danmarks bedst bevarede købmands- og skibsklarerergård fra Sundtoldstiden. Huset står så godt som uforandret siden 1780-erne, men stammer fra det 16. århundrede. Stueetagen med butikslokale anno 1820 og skipperstue samt den fornemme skibsklarererbolig på hoved etagen blev gennemgribende restaureret af Nationalmuseet i 1993, og er i dag en del af Museum Helsingør.

Museet har programåbent samt åbent i skolernes ferier. Skibsklarerergaarden er altid levendegjort med personer i historiske dragter og mange historiske aktiviteter og smagsprøver.

_________________________________________________

Sundtoldsdage på Skibsklarerergaarden

Alle dage 8. juli – 4. aug kl. 11-16

I sommerferien skruer vi op for de historiske aktiviteter i den unikke historiske perle. Mød mange historiske karakterer; lige fra klarererfruen, kokkepigen til skriveren i Contoiret (kontoret) med mange flere.

Kom til Sundtoldsdage i Helsingør – En Fantastisk Sommerferieoplevelse for alle aldre!

Tag manden, veninden eller familien med til en uforglemmelig dag i Helsingør, hvor I kan opleve det unikke husmuseum Skibsklarerergaarden og blive ført tilbage til 1800-tallets spændende verden. Sundtoldsdage er en sanselig og levende historisk oplevelse, der er perfekt for børn i alderen 5-10 år – og deres forældre!

 

Træd ind i fortiden Når I besøger Skibsklarerergaarden, vil I møde mennesker klædt i tidstypiske dragter fra 1800-tallet. Det er som at tage på en tidsrejse! Gå på opdagelse i huset, hvor der venter sjove og spændende sanseindtryk og aktiviteter for alle aldre.

 

Sjove Aktiviteter for Børn Børnene kan lege med historisk legetøj og få en fornemmelse af, hvordan det var at være barn for 200 år siden. De kan også møde skriveren, der fortolder varerne på jeres skib – en oplevelse, der bringer historien til live på en sjov måde. Og hvorfor ikke prøve kræfter med at vaske tøj i baggården, som man gjorde det i gamle dage?

 

Hyggestund for de voksne Der er rig mulighed for rolige stunder for de voksne, når I nyder en kop kaffe og kage i den hyggelige dagligstue. Her kan I tale med fruen i huset og få en fornemmelse af det daglige liv i Helsingør i 1800-tallet. Det er en perfekt mulighed for at slappe af og nyde den historiske atmosfære.

 

Prisbelønnet Teaterstykke – Den Sidste Time Gå ikke glip af det prisbelønnede teaterstykke “Den Sidste Time”. To dygtige skuespillere tager jer med ud i byens gemte historiske rum. I bliver en del af fortællingen gennem en let dialog med skuespillerne, og med høretelefoner på, bliver I sendt 200 år tilbage i tiden til 1801. Oplev den dramatiske tid, hvor Danmark var i krig med England, og mange danske mænd blev tvangsindskrevet til hæren for at kæmpe i Slaget på reden.

 

Praktisk Information Sundtoldsdag i Helsingør er en begivenhed, der giver hele familien en unik og lærerig oplevelse. Det er en dag fyldt med sjov, historie og hygge – perfekt til sommerferien!

Kom og vær med til en dag, I sent vil glemme. Vi glæder os til at se jer!

 

Hvornår: 8. juli – 4. august kl. 11-16 hver dag.

Hvor: Skibsklarerergaarden, Strandgade 91 Helsingør

Entré: Under 18 år: gratis, voksne: 100 kr. Entréen er inkl. teaterstykket Den Sidste Time på samme dag. Køb entrébillet her, for at booke tid til teaterstykket.

 

Køb billet

Åbningsdage

Husmuseet Skibsklarerergaarden har programåbent, med bl.a. åbne omvisninger, byvandringer og te-selskaber på programmet.

Museet er altid åbent med levende historisk formidling og familieaktiviteter i skolernes ferier:

  • Sommerferie: alle dage 8. juli – 4. august
  • Efterårsferie: alle hverdage
  • Jul: de to første adventsweekender
  • Vinterferie: alle hverdage
  • Påskeferie: mandag-onsdag

Åben omvisninger i det levende museum fra sundtoldstidens Helsingør.

I eventkalenderen kan du følge med i øvrige åbningsdage og arrangementer i huset.

Nye tilbud på Skibsklarerergaarden

I Skibsklarerergaardens unikke historiske stuer oser det af stemning og gode historier. Dette kan du bruge til at arrangere en unik sammenkomst for familie eller venner. Derfor tilbyder vi som noget nyt events på Skibsklarerergaarden f.eks.:

  • Polterabend – Inviter veninderne med til historisk teselskab taget lige ud af Jane Austens romaner. I starter med at klæde jer på i historiske dragter i empirestil, så I passer ind i husets historie.
  • Teambuilding – Deltag i Sundtoldsjagten sammen med kolleger eller vennegruppen.
  • Frøkenen inviterer til te – En kort introduktion til husets historie samt et hyggeligt kaffebord inkl. kage, hvortil kaffens kulturhistorie fortælles med afsæt i kaffens indtog og historie i Helsingør.

Læs mere i kalenderen, eller om andre tilbud på Museerne.

Omvisning

På visit på Skibsklarerergaarden

Har du altid drømt om at komme på besøg i en anden tid? På Skibsklarerergaarden er det som at træde ind i et hjem for 200 år siden. Kortspillet er lige blevet forladt og tekopperne står klar til eftermiddagens te-selskab. Bliv mødt af en af husets beboere og hør om livet i Sundtoldsbyen og i dette hus i starten af 1800 tallet.

Omvisning i det historiske hus

 

Tag med på åben omvisning

På udvalgte dage kan du komme med på omvisninger på Skibsklarerergaarden for kun 60 kr.

Se dage og tidspunkter her

Undervisningsforløb

Få en sansemættet oplevelse med at være barn/ung i Sundtoldstiden (17-1800 tallet). Vi har forløb til alle alderstrin.

Se mere her


Godt at vide når du besøger Skibsklarerergaarden

Adgang for gangbesværede

Museet Skibsklarerergaarden er en autentisk bolig fra 17-1800 tallet. Derfor er der desværre ikke taget højde for gangbesværede og kørestolsbrugere. Museet er i tre etager og der er en ret smal og stejl trappeopgang mellem etagerne.

Det er muligt at komme ind i stueetagen med kørestol. Her kan I bl.a opleve provianteringsbutikken præcis som den stod åben for sømænd og lokalbefolkning i 1700-tallet.

Kontakt

:
Email: museerne@helsingor.dk

Skibsklarerergaarden

Strandgade 91

3000 Helsingør

Adgang for gangbesværede

Det er kun muligt at komme ind i stueetagen med kørestol.

Åbningstider

Åbent til omvisninger, forløb og specielle events.

ALTID åbent i skolernes ferier og i de første to adventsweekender.

Se mere under program og events

Entré

Voksne: 60 kr.
Voksen i højsæson (Juli): 100 kr.
Børn og unge under 18 år er gratis.
Gruppebillet (min. 10 personer): 50 kr./person.
90 kr/person i højsæson