Nyheder fra Museerne Helsingør

Alle vi på Museerne Helsingør glæder os til at se jer. Bymuseet og Værftsmuseet byder velkommen til udstillingerne torsdag – søndag kl. 11-15. Skibsklarerergaarden har altid åbent i skolernes ferier, hvor vi har huset fuld af hyggelige historiske aktiviteter for store og små. Du kan også altid booke omvisninger i udstillingerne på alle tre Museer samt spændende byvandringer i vores smukke historiske bykerne. Se den samlede kalender for Museerne Helsingør her: EVENT OG AKTIVITETER

Sundtoldsdage i Helsingør

sommeren 2022

I sommeren 2022 vil Museerne Helsingør invitere gæster fra nær og fjern på en sanselig tidsrejse tilbage til Helsingør i sundtoldstiden. Med Skibsklarerergården som sted og de store palæer fra 1700-tallets storhedstid, havnen og Kronborg som kulisse vil vi med aktiviteter og aktører i autentiske dragter, skabe illusionen om en levende historisk gade anno 1820.

Vi søger frivillige til Sundstoldsdage 2022!

Har du lyst til at være med til at levendegøre Sundtoldstiden i Helsingør? Så kom og vær med i et hyggeligt fællesskab, når vi ifører os historisk dragt og laver aktiviteter i en god atmosfære. Du kan selvfølgelig selv vælge hvad du vil lave. Det kan være alt fra børneaktiviteter, som sælger eller måske bare en der spadserer rundt i byen. Du er velkommen til blot at komme en enkelt eller flere dage som det passer i dit sommerprogram, eller du kan tage hele familien med og sammen opleve en hel dag i sundtoldstiden.

Har du lyst til at være med til Sundtoldsdage i Helsingør så skriv og hør nærmere på Frehe@helsingor.dk formidlingsinspektør Frederikke Heick.

”Vi glæder os rigtig meget til at udfolde Sundtoldsdagene. Det bliver spændende at fortælle sundtoldshistorie hele sommeren, og forhåbentlig bliver det til mange historiske oplevelser for mange besøgende. Men det er også en kæmpe opgave, og netop derfor har vi også brug for frivillige hænder, der har lyst til at være med” siger formidlingsinspektør Frederikke Heick

Nye tilbyd på Skibsklarerergaarden

I Skibsklarerergaardens unikke historiske stuer oser det af stemning og gode historier.

Dette kan du bruge til at arrangere en unik sammenkomst for familie eller venner. Derfor tilbyder vi som noget helt nyt:

Events på Skibsklarerergaarden f.eks.

Børnefødselsdag – inviter klassen med til skattejagt og udklædning som i gamle dage.

Polterabend – Inviter veninderne med til historisk teselskab taget lige ud af Jane Austens romaner.

Teambuilding – Deltag i Sundtoldsjagten sammen med kolleger eller vennegruppen.

Book et foredrag – få Museernes dygtige inspektører ud til din forening eller arbejdsplads

Museerne Helsingør tager en ny retning

En milepæl er passeret for Museerne Helsingør.

Museerne Helsingør har fået en ny vision: Porten til historien, porten til verden, porten til byen. Visionen sætter retning for de næste fem år. Når vi kalder visionen “porten til” er det ikke kun fordi et museum altid er en portal til nye erkendelser, men også fordi museet fremover skal være det fysiske rum man passerer igennem og klædes på til at opleve og forstå Helsingørs velbevarede kulturarv. Museet skal tale ud i byrummet og byrummet skal tale ind i museet. Der skal være en tæt forbindelse mellem museet inden for murene og oplevelsen udenfor murene.

• Helsingør: Museerne i Helsingør skal være en port til historien, der forbinder nutidens mennesker med det levede liv i Helsingør på tværs af tid.
  • Museerne i Helsingør skal være en port til verden, der sætter nye standarder for det lokale, kulturhistoriske museum, der placerer Helsingør i en lokal, national og international bevidsthed.
  • Muserne i Helsingør skal være en port til byen, der også giver lyst til at oplev e fortiden uden for museets mure

Læs hele visionsteksten i PORTEN TIL HISTORIEN

Faste tilbud:

Telefonnr.: 49281800
Mail: museerne@helsingor.dk

Karmeliterhuset
Sct. Anna Gade 36
3000 Helsingør

Værftsmuseet og
Helsingør Bymuseum:
Torsdag- søndag
kl. 11-15

Skibsklarerergaarden:
Åbent på forespørgsel og til events.

Entré

Voksne: 60 kr.
Børn og unge under 18 år er gratis.
Gruppebillet (min. 10 personer): 50 kr./person.

Billetten giver adgang til alle tre museer.