Nyheder fra Museerne Helsingør

Alle vi på Museerne Helsingør glæder os til at se jer. Bymuseet og Værftsmuseet byder velkommen til udstillingerne torsdag – søndag kl. 11-15. Skibsklarerergaarden har altid åbent i skolernes ferier, hvor vi har huset fuld af hyggelige historiske aktiviteter for store og små. Du kan også altid booke omvisninger i udstillingerne på alle tre Museer samt spændende byvandringer i vores smukke historiske bykerne. Se den samlede kalender for Museerne Helsingør her: EVENT OG AKTIVITETER

Helsingør Bymuseum flytter lokaler

Bymuseet i Karmeliterhuset (Sct. Anna Gade 36) har sidste åbningsdag søndag d. 28. august.

Derefter flytter Bymuseet udstilling til store lyse lokaler på Kulturværftet, Biblioteket på 2. sal, hvor bymuseet nuværende udstilling bliver reinstalleret med udsigt ud over hele den historiske Helsingør by, som udstillingen ‘Mennesker fra en svunden tid – Sundtoldstiden’, handler om.

Primo 2023 åbner Bymuseet en helt ny udstilling i de nye lokaler. Ind til videre har denne udstilling arbejdstitel Rejsedestination Helsingør gennem tiderne.

Særudstilling på Værftsmuseet

Til efteråret 2022 åbner Værftsmuseet en ny særudstilling ‘Stemmer fra Værftet’.

Udstillingen tager afsæt i et treårig forskningsprojekt ‘Stemmer fra Værftet’ hvor forskere fra Museerne Helsingør har samarbejdet med Roskilde universitet og forandringsbureauet Operate. Projektet har indsamlet interviews fra forhenværende ansatte på Helsingør Skibsværft og undersøgt hvordan erindringsfortællinger er blevet brugt i forbindelse med kulturarvsfortællinger andre steder.

Nye tilbyd på Skibsklarerergaarden

I Skibsklarerergaardens unikke historiske stuer oser det af stemning og gode historier.

Dette kan du bruge til at arrangere en unik sammenkomst for familie eller venner. Derfor tilbyder vi som noget helt nyt:

Events på Skibsklarerergaarden f.eks.

Børnefødselsdag – inviter klassen med til skattejagt og udklædning som i gamle dage.
Polterabend – Inviter veninderne med til historisk teselskab taget lige ud af Jane Austens romaner.
Teambuilding – Deltag i Sundtoldsjagten sammen med kolleger eller vennegruppen.
Book et foredrag – få Museernes dygtige inspektører ud til din forening eller arbejdsplads

Museerne Helsingør tager en ny retning

En milepæl er passeret for Museerne Helsingør.

Museerne Helsingør har fået en ny vision: Porten til historien, porten til verden, porten til byen. Visionen sætter retning for de næste fem år. Når vi kalder visionen “porten til” er det ikke kun fordi et museum altid er en portal til nye erkendelser, men også fordi museet fremover skal være det fysiske rum man passerer igennem og klædes på til at opleve og forstå Helsingørs velbevarede kulturarv. Museet skal tale ud i byrummet og byrummet skal tale ind i museet. Der skal være en tæt forbindelse mellem museet inden for murene og oplevelsen udenfor murene.

• Helsingør: Museerne i Helsingør skal være en port til historien, der forbinder nutidens mennesker med det levede liv i Helsingør på tværs af tid.
  • Museerne i Helsingør skal være en port til verden, der sætter nye standarder for det lokale, kulturhistoriske museum, der placerer Helsingør i en lokal, national og international bevidsthed.
  • Muserne i Helsingør skal være en port til byen, der også giver lyst til at opleve fortiden uden for museets mure

Læs hele visionsteksten i PORTEN TIL HISTORIEN

Faste tilbud:

Telefonnr.: 49281800
Mail: museerne@helsingor.dk

Karmeliterhuset
Sct. Anna Gade 36
3000 Helsingør

Skibsklarerergaarden, Bymuseet og Værftsmuseet:
4. - 31. juli åbent hver dag
kl. 11-15

Værftsmuseet og
Helsingør Bymuseum:
Torsdag- søndag
kl. 11-15

Entré

Voksne: 60 kr.
Børn og unge under 18 år er gratis.
Gruppebillet (min. 10 personer): 50 kr./person.

Billetten giver adgang til alle tre museer.