Museum Skibsklarerergaarden

På Museet Skibsklarerergaarden træder du direkte ind i en længst svunden tid. Huset er en levende tur tilbage til sundtoldstidens Helsingør for alle sanser. Dufte og sanseindtryk kommer dig i møde ved et besøg i butikken, i skipperstuen, i klarererens kontor og i skipperherberget. Skibsklarerergården er over 400 år gammel og huset er det eneste i byen, der er så uberørt af tiden efter sundtolden. I kan altid booke en omvisning eller en event i denne unikke historiske perle.

 

Velkommen til Skibsklarerergården

Træd 200 år tilbage i tiden i Skibsklarerergaarden, Helsingørs bedst bevarede købmands- og skibsklarerergård fra Sundtoldstiden. Huset står så godt som uforandret siden 1780-erne, men stammer fra det 16. århundrede. Stueetagen med butikslokale anno 1820 og skipperstue samt den fornemme skibsklarererbolig på hovedetagen blev gennemgribende restaureret af Nationalmuseet i 1993, og er i dag en del af Museerne Helsingør. Med i entreen kan I få hele historien om skipperstuen, butikken og skibsklarererens arbejde med at indkassere told for skibenes last fra vores dygtige værter.

På Skibsklarerergaarden i 2022 kan du opleve:

 

 • Åbent på Skibsklarerergaarden 1.6.22 i anledning af H.M Dronningens besøg i Helsingør

  I anledning af Dronningens officielle besøg i Helsingør holder vi naturligvis også åbent på Skibsklarerergaarden. Åbningstiden er 10-13.
  Se flere events og begivenheder for Museerne Helsingør

 • Sundtoldsdage i Helsingør 2022 (alle dage i uge 27-30)

  I sommeren 2022 vil Museerne Helsingør invitere gæster fra nær og fjern på en sanselig tidsrejse tilbage til Helsingør i sundtoldstiden. Med Skibsklarerergården som sted og de store palæer fra 1700-tallets storhedstid, havnen og Kronborg som kulisse vil vi med aktiviteter og aktører i autentiske dragter, skabe illusionen om en levende historisk gade anno 1820.
  Læs mere og se programmet

   

Nye tilbud på Skibsklarerergaarden

I Skibsklarerergaardens unikke historiske stuer oser det af stemning og gode historier. Dette kan du bruge til at arrangere en unik sammenkomst for familie eller venner. Derfor tilbyder vi som noget helt nyt events på Skibsklarerergaarden f.eks.:

 • Børnefødselsdag – inviter klassen med til skattejagt og udklædning som i gamle dage.
 • Polterabend – Inviter veninderne med til historisk teselskab taget lige ud af Jane Austens romaner.
 • Teambuilding – Deltag i Sundtoldsjagten sammen med kolleger eller vennegruppen.
 • Book et foredrag – få Museernes dygtige inspektører ud til din forening eller arbejdsplads

Læs mere om vores Faste Events og Tilbud

På visit på Skibsklarerergaarden

Har du altid drømt om at komme på besøg i en anden tid? På Skibsklarerergaarden er det som at træde ind i et hjem for 200 år siden. Kortspillet er lige blevet forladt og thekopperne står klar til eftermiddagens theselskab. Bliv mødt af en af husets beboere og hør om livet i Sundtoldsbyen i starten af 1800 tallet.

Omvisning i det historiske hjem

Sundtoldens historie

Få et indføring i Øresundstoldens historie og betydning i Helsingør. På denne omvisning hører I om hvordan Øresundtolden opstod og om de vigtige perioder igennem den mere end 400 år lange periode hvor Øresundstolden blev opkrævet i Helsingør.

Book en omvisning

 

Undervisningsforløb

Få en sansemættet oplevelse med at være barn/ung i Sundtoldstiden (17-1800 tallet). Vi har forløb til alle alderstrin.

Se mere her

Adgang for gangbesværede

Museet Skibsklarerergaarden er en autentisk bolig fra 17-1800 tallet. Derfor er der desværre ikke taget højde for gangbesværede og kørestolsbrugere. Museet er i tre etager og der er en ret smal og stejl trappeopgang mellem etagerne.

Det er muligt at komme ind i stueetagen med kørestol. Her kan I bl.a opleve provianteringsbutikken præcis som den stod åben for sømænd og lokalbefolkning i 1700-tallet.

Kontakt

Telefonnr.: 49281800
Email: museerne@helsingor.dk

Skibsklarerergaarden

Strandgade 91

3000 Helsingør

Adgang for gangbesværede

Det er kun muligt at komme ind i stueetagen med kørestol.

Åbningstider

4. - 31. juli
Åbent hver dag
kl. 11-15

Entré

Voksne: 60 kr.
Børn og unge under 18 år er gratis.
Gruppebillet (min. 10 personer): 50 kr./person.

Billetten giver adgang til alle tre museer.