Museum Skibsklarerergaarden

Velkommen til Skibsklarerergården

Træd 200 år tilbage i tiden i Skibsklarerergaarden, Helsingørs bedst bevarede købmands- og skibsklarerergård fra Sundtoldstiden.

Huset står så godt som uforandret siden 1780-erne, men stammer fra det 16. århundrede. Stueetagen med butikslokale og skipperstue samt den fornemme skibsklarererbolig på hovedetagen blev gennemgribende restaureret af Nationalmuseet i 1993, og er i dag en del af Museerne Helsingør.

På Skibsklarerergaarden kan du opleve:

Æbleferie for hele familien

Efterårsferien mandag d. 18.-fredag d. 22. oktober

Alle Tiders æbleferie for hele familien på Skibsklarerergaarden.

Indenfor byder klarererfruen, kokkepigen og guvernanten og kusken på mange hyggelige efterårsaktiviteter for hele familien, der alle handler om ÆBLER.

• I køkkenet tilberedes æblemarmelade, der tørres æbleringe og du kan medbringe egne æbler fra haven og få dem mostet til den skønneste æblemost hos kusken i gårdhaven.
  • Guvernanten arrangerer Olympiske Æble-lege. Hver dag  kan I deltage i sjove konkurrencer med dagens historiske lege. Fredag afholdes finale i 4-kamp.

På visit på klarerergaarden

Har du altid drømt om at komme på besøg i en anden tid?

På skibsklarerergaarden er det som at træde ind i et hjem for 200 år siden. Kortspillet er lige blevet forladt og thekopperne står klar til eftermiddagens theselskab.

Kom på omvisning i det historiske hjem

Undervisning

Få en sansemættet oplevelse med at være barn i Sundtoldstiden (17-1800 tallet). Vi har forløb til alle alderstrin.

Adgang for gangbesværede

Museet Skibsklarerergaarden er en autentisk bolig fra 17-1800 tallet. Derfor er der desværre ikke taget højde for gangbesværede og kørestolsbrugere. Museet er i tre etager og der er en ret smal og stejl trappeopgang mellem etagerne.

Det er muligt at komme ind i stueetagen med kørestol. Her kan I bl.a opleve provianteringsbutikken præcis som den stod åben for sømænd og lokalbefolkning i 1700-tallet.

Telefonnr.: 49281800
Email: museerne@helsingor.dk

Skibsklarerergaarden

Strandgade 91

3000 Helsingør

Adgang for gangbesværede

Det er kun muligt at komme ind i stueetagen med kørestol.

I vinterhalvåret har vi åbent på forespørgsel og til events:

Efterårsferien d. 18.-24. okt.
Kl. 11-15

Juleweekender:
27.+28. nov.
4.+5. dec.
11.+12.dec.
Kl. 11-15

Entré

Voksne: 60 kr.
Børn og unge under 18 år er gratis.
Gruppebillet (min. 10 personer): 50 kr./person.

Billetten giver adgang til alle tre museer.