Historierne på Museerne Helsingør

Vi formidler Helsingør by og indbyggeres historie igennem 600 år. Lige siden byen fik købstadsprivilegier i 1426 til i dag.

Vi har dog et specielt fokus på to perioder.

• Da Helsingør opkrævede Sundtold fra alle forbipasserende skibe fra 1429-1857.
  • Da Helsingør var industriel højborg med stort jernskibsværft fra 1882-1983.

Vi formidler alle historier og historiske aktiviteter og events, så det har genklang i vores nutidige liv.

Museerne Helsingør tilbyder aktiviteter og events indenfor på vores tre museer i Helsingør bykernen og udenfor i byens gader og stræder:

Værftsmuseet, Helsingør Bymuseum og Museum Skibsklarerergaarden.

Omvisning i udstillingerne

Museerne Helsingør tilbyder omvisninger på alle tre besøgssteder. Priserne er de samme på alle tre museer.

Varighed: ca. 60 min.

Booking: Send forespørgsel til mail: museerne@helsingor.dk eller på tlf. 2531 1815

Skibsklarerergaarden

På visit på Skibsklarerergaarden

Mød en af husets beboere i historisk dragt, der viser jer hele huset og fortæller små og store fortællinger fra sundtoldstiden.

NYHED:

Åben omvisning til kun 60 kr./pers.

På disse dage kan du deltage i omvisning for kun 60 kr.

• Fredag d. 9. september kl. 14.00
  • Tirsdag d. 4. oktober kl. 14.00
  • Torsdag d. 27. oktober kl. 14.00
  • Onsdag d. 9. november kl. 14.00
  • Tirsdag d. 22. november kl. 14.00
  • Fredag d. 2. december kl. 14.00

Hvis I er mange anbefaler vi at I ringer i forvejen for at sikre jer, at der er pladser.

Booking: Send forespørgsel på mail: museerne@helsingor.dk eller på tlf. 2531 1815

Ønsker I en omvisning til jeres gruppe på et andet tidspunkt?

På visit på Skibsklarerergaarden

Helsingør Bymuseum

Få en omvisning i udstillingen Mennesker fra en svunden tid –  Sundtoldstiden

Kom med tilbage til en tid, hvor Helsingørs nu gamle huse var unge og beboet af mennesker, der levede et ganske andet liv end vores.

Bymuseet nye udstilling handler om de mennesker der boede i Helsingør i den periode, hvor Øresundtolden blev opkrævet.
Byen var en ukendt lille provinsby, indtil Erik af Pommern i 1429 begyndte at opkræve told af de skibe der sejlede igennem Øresund.

Øresundstolden blev en drivkraft der formede byen og dens borgere – på godt og ondt.

Omvisningen skifter mellem klassisk omvisning, som fortællinger om genstande og temaer i udstillingen og inddragende quiz, hvor I selv skal være lidt aktive.

Varighed: ca. 60 min

Værftsmuseet

Bliv vist rundt i udstillingerne og værftsområdet af en forhenværende værftsarbejder, der levende fortæller om livet på Helsingør Værft gennem 101 år.

Telefonnr.: 49281800
Mail: museerne@helsingor.dk

Museerne Helsingør

Allegade 2
3000 Helsingør

Værftsmuseet
Torsdag- søndag
kl. 11-15

Skibsklarerergaarden
d. 3. september
d. 17-21. oktober (efterårsferie)
kl. 11-15

Entré

Skibsklarerergaarden:
Voksne: 60 kr.
Børn og unge under 18 år er gratis.
Gruppebillet (min. 10 personer): 50 kr./person.

Værftsmuseet:
Gratis entré