Byvandring for børn og unge

En gåtur rundt i Helsingørs Bymidte, er som at komme tilbage til 17-1800-tallet. Se de ‘hemmelige’ steder, og hør de spændende historier fra en af vores dygtige formidlere.

Vi skræddersyr gerne en tur rundt i byen til netop din gruppe.

Bliv inspireret af nedenstående ture, og book en tur på:

Skoleklasser og specialtilbud: Gå til Booking og info

Byvandring for voksne: 49281800. Se mere her

Aktiviteter for børnefamilier: se mere her

Dyk ned i byen

– Tre podcasts hhv. fra Helsingørs fortid, nutid og fremtid

Hvem skal have lov til at fortælle historien om vores by?

I foråret startede et spændende samarbejde mellem Catch – Center for kunst og teknologi, Museerne Helsingør og HTXelever fra Unord på studieretningen kommunikation/IT og Design. Eleverne blev stillet opgaven at formidle deres by, Helsingør, via en lydfortælling.

Eleverne har arbejdet med at udarbejde tre lydfortællinger: Èn der har udgangspunkt i Helsingørs fortid, én fra vores nutid og én fra et fremtidig Helsingør, hvor byen er blevet oversvømmet, men byens huse stadig står på havbunden.

Fortidens Helsingør

Episoden er lavet som en handlings – og dialogbaseret historie der udspiller sig mellem hovedpersonen og folk han møder på sin tur igennem byen bl.a. Gorm, en fransk handelsmand og en travl brygger. Målgruppen er unge voksne.

Nutidens Helsingør

Tag med på en sjov byvandring med Emil, Carl og Harald og se hvad der sker når fortiden møder nutiden. Episoden følger Emil, Carl og Harald og beskriver deres tur gennem centrale steder i Helsingør by. Målgruppen er unge teenagere.

Fremtidens Helsingør

Tag med på en fantasifuld svømmetur med fiskene – Elmer og den glemsomme Lory i fremtidens Helsingør, som nu står under vand. Episoden foregår i et univers, hvor der skrues op for fantasien. Målgruppen er ca. 8 – 13 årige.

Historiejagten i Helsingør

Tag på en sjov tur rundt i Helsingør by, hvor I undervejs skal gætte en historisk person.

I får clues, opgaver og historier undervejs i en pose I bestiller og henter på Helsingør Bymuseum.

Målgruppe: En familietur for børn på ca. 7-15 år eller en skoleklasse 4.-6. klasse.

Start: Helsingør Bymuseum, Sct. Annagade 36, Helsingør

Pris: 50 kr./pose til 5 personer. Det betales via mobilepay ved afhentning af posen på Bymuseet.

Turen bookes ved at skrive til stall@helsingor.dk  eller ringe på 49281903 (book min. 3 hverdage i forvejen).

Børnevenlig byvandring

Den søde markmus Malte ankommer til Helsingør. Han leder efter et nyt sted at bo og nogle nye venner. Vil I hjælpe ham?

På hans vej gennem byen møder musen Malte både en fin svane, en kone der sælger grøntsager, løven der måske spiser små frø og I kan gå en sjov og hyggelig tur med Malte helt gratis! Det eneste I skal bruge, er en smartphone, hvor I går ind på www.musenmalte.dk.

Når Helsingør Bymuseum har åbent, kan I få et flot kort udleveret, der guider jer gennem byen sammen med musen Malte i hans nysgerrige søgen efter et godt sted at bo.

Anbefalet alder: 4 – 10 år sammen med deres familie

Slut: Helsingør Bymuseum, Sct. Annagade 36, Helsingør

Pris: gratis

Barn i Sundtoldsbyen

En byvandring for skoleklasser eller familier med børn, der gerne vil være aktive undervejs på turen gennem byen.

Vi ser byens steder gennem børnenes øjne og oplever både at være de rige klarererbørn, der skal ses men ikke høres, klarererens tjenestefolk og fattiggårdens børn, der hjælper til med de daglige gøremål.

Anbefalet alder: 1. – 6. klasse. Turen justeres efter aldersgruppen.

Mødested: Helsingør Bymuseum, Sct. Annagade 36, Helsingør

Pris: 500 kr.

Byens Arkitektur og vægmalerier

Turen starter på Bymuseet, hvor vi får et overblik over, hvordan byen er bygget op på den fine miniature bymodel. Derefter går vi ud i byen og ser på hhv. middelalderens og renæssancebyens arkitektur i bygninger og pladser. Der vil være tegneøvelser undervejs.

Målgruppe:4.-ungdomsudd. (emnet og formidlingen tilpasses målgruppen).

Pris: 500 kr. for en klasse/gruppe på max. 26

Helsingørs historie gennem 600 år

På denne tur rundt til udvalgte museer og byrum får vi et overblik over Helsingørs mere end 600 års historie.

Vi starter historien da byen blev grundlagt som købstad i 1429 af Erik af Pommeren. Fæstningsværket Krogen (nu Kronborg slot), kirker og klostre er fra denne tid. Vi ser på hvordan sundtoldstolden gav byen velstand, men også hvordan alle de tilrejsende bidrog til gang i gaden og sygdomme. Senere kom industrialiseringen hvor især Helsingør Skibsværfts mange arbejdspladser og handel med skibe skabte en solid indtægtskilde til byens borgere. Vi slutter i nutiden hvor Helsingør primært lever af turisme og kultur.

Anbefalet alder: 14 – 100 år

Pris: 500 kr.

Hvornår

I kan booke undervisning alle ugens hverdage mellem 9-14.