Bymodel på Helsingør Bymuseum

På Helsingør Bymuseums store bymodel kan du i lys og lyd opleve Helsingør, som den gamle købstad så ud for godt 200 år siden.

Oplev den livlige trafik på Øresund af prægtige sejlskibe, som ligger opankrede på rheden for at betale den berømte Øresundstold. Ved byens dengang lille havn ligger toldbod og -pakhus, og længere henne ligger det fornemme Øresunds Toldkammer med sin prægtige facade ud mod Sundet.

Byen med dens tætte bebyggelse vrimler af liv: mennesker, hunde, køer, grise og hestevogne færdes naturligt i de pikstenbelagte gader med åbne rendestene. Husene med de hyggelige gårde og torve, kirkerne, de smalle stræder og byens hovedstrøg med byporte giver et glimrende indtryk af byen dengang.
Som byens spydspids ligger den berygtede fæstning Kronborg omgivet af det oprindelige store og smukke voldanlæg og med en allé, der forbinder byen og slottet.

Modellen er ganske præcist udført på grundlag af samtidige kort og bygningsbeskrivelser.