UNGE 14 – 20 ÅR


 

Undervisning 14-20 år

Kulturer mødes ved Kronborg

Med afsæt i fortællingerne på Helsingørtapetet og flygtninges dilemmaer, får eleverne et indblik i selv at være flygtning på vej op gennem Europa.

Forløbet foregår i udstillingens stemningsfulde rum på bløde mellemøstlige tekstiler, madrasser og tæpper og med etnisk musik i ørerne.

Med afsæt i dilemmaer, billedfortællingerne på tapetet og kreative broderiaktiviteter får eleverne en oplevelse af at være den flygtning, der møder en fremmed kultur i Danmark. På den baggrund reflekterer de over, hvordan de bedst kan byde flygtninge velkommen i klassen eller hjemme på vejen.

Varighed: 1½ time

Målgruppe: 7. – 9. klasse

Fag. Historie. Dansk. Samfundsfag. Religion. Billedkunst. håndværk og Design

Antal: max. 26

Pris: 400 kr (skoler i Helsingør Kommune se her)

Book forløbet her


 

Undervisning 14-20 år

1.maj Arbejdernes kampdag! Hvorfor nu det?

På Den Røde Plads ved Værftsmuseet afholdes der 1. maj for udskolingselever i Helsingør Kommune. Med kamptaler der taler ind i de unges hverdag i 2020, peger vi på almengyldige strukturer i samfundet, der vækker de unges nysgerrighed på politik, klasseskel, sammenhold og lighed.

Dato: Torsdag d. 29. april

Varighed: 3 timer

Målgruppe: 7. – 9. klasse

Fag. Historie. Dansk. Samfundsfag. Billedkunst. Håndværk og Design

Antal: max. 10 klasser

Pris: gratis

Book dagen her


 

Undervisning 14-20 år

Oplev Helsingørs historie i gaderne

Helsingørs centrum er fuld af historie. På denne tur følger vi hele Helsingørs historie lige fra Erik af Pommeren grundlagde byen som købstad i 1429, igennem tiden hvor søfart og sundtold gjorde byen til en af de største i Danmark, til industribyen og til nutidens kulturby.

Byen er formet af den velstand, der fulgte i kølvandet på Øresundtolden, og en vandring gennem Helsingørs gamle bykerne giver er et godt indblik i byens historie. Bybilledet er præget af smukke gotiske borgerhuse, nyklassicistiske palæer og veludstyrede købmandsgårde fra det sene 1700-tal. Turen går rundt i de smalle gader, forbi kirker, borgerhuse, værtshuse og andre minder fra en svunden tid.

Målgruppe: Meget velegnet til ungdomsuddannelser og f.eks. sprogskoler og højskoler

Varighed: 1½ time

Pris: 900 kr.

Antal: max 25 personer


 

Undervisning 14-20 år

Udvikling af læringsmiljø

Formen for skoleforløb på Flynderupgård Museet er under udvikling. Vi formidler landkulturen med deltagelse i forløb knyttet an til Årets gang på gården, eksempelvis ved “arbejdsdage på landet”.

Feriedage på lystgården, Kulturspor i landskabet og Sommerdage på landet er i støbeskeen som skole/institutionsforløb

Se mere her

Hvornår

I kan booke undervisning alle ugens hverdage mellem 9-14.