BØRNELEG OG BØRNEPLIGTER PÅ LANDET DA OLDEMOR VAR BARN

Bliv karl og pige for en dag!

 Udkliptester

Tag familien med  til Flynderupgård den sidste uge i juni måned. Her åbner vi dørene op for sjove og spændende dage, hvor vi fører gården tilbage til år 1900. Alle børn iklædes dragter, og med en skudsmålsbog i hånden skal de rundt på gården og hjælpe tjenestefolkene. Her skal børnene slå reb, smede søm, skrælle kartofler, vaske op og meget mere. Vi sender dem tilbage til dengang, man arbejdede fra solen stod op, og til den gik ned. Dengang hvor hænderne skulle være skruet rigtigt på, og hvor skudsmålsbogen var afgørende for ens fremtidige arbejde.

Skudsmålsbogen var en slags karakterbog for tjenestefolk. Den indeholdt alle vigtige oplysninger: navn, fødested, forældre og skole, at man var konfirmeret og vaccineret. Bogen blev kontrolleret hver gang man skiftede arbejdsplads. Mistede man den, kunne man blive fængslet eller idømt en bøde.

Der var ikke meget tid til leg, men når der var en lille ledig stund, var det meget anderledes lege end i dag. Her på gården kan børnene blandt andet prøve at lave græsdukker, kaste til harve, trille tøndebånd og blæse sæbebobler gennem gamle nøgler.

På Flynderupgård formidler vi fortællingen om, hvordan livet som barn var på landet for 100 år siden. De deltagende børn vil igennem forskellige aktiviteter på egen krop opleve livet, som det tog sig ud dengang. Alle sanserne skal således i brug, når børnene klædes ud og møder vaskekoner, grovsmede, madmor og mange flere.

Som altid er der mulighed for at købe kaffe, hjemmebagt kringle og andre lækre anretninger i Flynderupgårds hyggelige Spisestue.


Tidspunkt:  uge 26, tirsdag d. 27.-fredag d. 30. kl. 10.30-15.

Entré: Børn gratis, voksen 35 kr.

Sted: Flynderupgård Museum, Agnetevej 9, Espergærde,