Jagt inspireret mad fra 1800-tallet

onsdag d. 3. oktober kl. 17.30

Vi er nået til oktober måneds onsdags aftenåben og Spisestuen på Flynderupgård byder indenfor til mad fra 1800-tallet. Inspirationen kommer fra C. Jacobsen, der var køkkenchef på Tranekær Slot og som i 1815 udgav kogebogen "Nye Kogebog for store og smaae Huusholdninger". Bogen var en af de første skriftlige kogeanvisninger på dansk og har været en inspirationskilde for det, vi i dag opfatter som traditionel dansk madkultur.

Temaet for aftenens retter er jagt. Hvordan lod C. Jacobsen sig inspirere af lensgreve og ”Generalen” Frederik Ahlefeldt-Laurvig lyst til at gå på jagt – også selv om han ikke fik skudt noget. Hvilken suppe skulle laves, når gedden ikke bed på, og kronvildtet gemte sig i lysningen?

Vi skal en tur ind i smagsløgnes verden og skal blandt andet smage tunge i kirsebær, farseret and med brombær og risbudding. "Tag to ferske Tunger, som ere kogte, skjær dem i kjønne Skiver, så tykke som en halv Finger tyk, sæt da en Kirsebærsauce paa med mandler og rosiner. Deri kommes Tungerne, saa ere de færdige".

Vi skal også høre lidt om C. Jacobsens liv og hvilke tanker han havde om maden.

Pris pr. person 200 kr. Prisen inkluderer menu og fortælling af Spisestuens personale.

Bordbestilling: på tlf. 4928 1907.

 

På gensyn i Spisestuen på Flynderupgård.

To gamle der plukker måger Anna Ancher

Illustration: "To gamle der plukker måger" af Anna Ancher ca. 1883.