Børneleg og børnepligter på landet da oldemor var barn

Bliv karl og pige for en dag!

Uge 27: 3. - 6. juli, alle dage kl. 10.30 - 15

Tag familien med til Flynderupgård den første uge i juli. Her åbner vi dørene op for sjove og spændende dage, hvor vi fører gården tilbage til år 1900. Alle børn iklædes dragter, og med en skudsmålsbog i hånden skal de rundt på gården og hjælpe tjenestefolkene. De kan prøve at slå reb, skrælle kartofler, vaske tøj og meget mere. Vi sender dem tilbage til dengang, man arbejdede fra solen stod op, og til den gik ned. Dengang hvor hænderne skulle være skruet rigtigt på, og hvor skudsmålsbogen var afgørende for ens fremtidige arbejde.

Skudsmålsbogen var en slags karakterbog for tjenestefolk. Den indeholdt alle vigtige oplysninger: navn, fødested, forældre og skole, at man var konfirmeret og vaccineret. Bogen blev kontrolleret, hver gang man skiftede arbejdsplads. Mistede man den, kunne man blive fængslet eller idømt en bøde.

Der var ikke meget tid til leg, men når der var en ledig stund, var det meget anderledes lege end i dag. På gården kan børnene blandt andet prøve at lave græsdukker, kaste til harve, gå på stylter og blæse sæbebobler gennem gamle nøgler.

På Flynderupgård formidler vi historien om, hvordan livet som barn var på landet for 100 år siden. De deltagende børn vil igennem de forskellige aktiviteter på egen krop opleve livet, som det var dengang. Alle sanserne skal således i brug, når børnene klædes ud og møder vaskekoner, grovsmede, madmor og mange flere.

Som altid er der mulighed for at købe kaffe, hjemmebagt kringle og andre lækre anretninger i Flynderupgårds hyggelige Spisestue.

Voksne 35 kr. Børn/unge under 18 år har gratis entré.

Sommerferie på Flynderupgård

Sommersang og smørrebrød - onsdag d. 1. august

Var man ung på landet i 50’erne slog man sig måske løs med dans til det lokale krobal. Her var levende musik (måske rock'n'roll, som blev introduceret midt i 1950’erne) og der blev serveret noget godt at spise, f.eks. flæskeæggekage eller smørebrød. Ren Morten Korch bondeidyl.

Vi prøver at genskabe stemningen med sommersang og smørrebrød på Flynderupgård onsdag d. 1. august. Kom og dans til levende musik fra før verden blev alt for ustabil. Vi får serveret smørrebrød, synger med og svinger træbenet.... Folk fra gruppen Come Tuesday giver os den musikalske oplevelse. Er vejret til det sidder vi ude under åben himmel på gårdspladsen – er vejret ikke med os trækker vi ind i laden.

Arrangementet starter kl. 18 og varer til ca. kl. 21.

Pris pr. person 175 kr. Prisen inkluderer 3 stykker smørrebrød, 1 øl eller 1 vand.

Bordbestilling: på tlf. 4928 1907.

På gensyn i Spisestuen.

sommersang og smoerrebroed