vinterferie 2018 FL plakatVinterferie
- 13.-16. februar 10:30-15

Dengang de fleste boede på gårde, var vintertid syslernes og reparationernes tid. Den tid hvor man holdt sig indendørs og der, hvor man gjorde klar til solen kom tilbage. Når sneen og frosten forsvandt fra markerne startede årets arbejdsgang igen. Syslerne og reparationerne gjaldt alt fra markredskaber til stopning af de hullede sokker. Kundskaberne og de gode tricks gik fra generation til generation.

Vinterferien på Flynderupgård handler om det. I gårdens værksted kan du lære at lave fuglekugler fra bunden, lave dit eget fuglehus eller en holder til fuglekuglerne, træsværd og skibe eller kærne smør og male mel. Alt sammen helt fra bunden. Kom forbi gården i vinterferien og bliv skrap til det hjemmelavede, der bygger på de gamles erfaringer.

Der vil også være salg af varm kakao. Husk det varme tøj, for aktiviteterne foregår i vores lade.

Bedst for børn fra 7 år og deres forældre/bedsteforældre.
Voksne 35 kroner. Børn fri entré. Der betales for materialer i værkstederne.
Husk derfor kontanter, da vi ikke har mulighed for mobile pay eller betalingskort i værkstederne.

Anna Paulines Rejse – fra Vestindisk slave til Dansk borger

22. februar kl. 16 & 19:30

Året er 1827 på St. Croix. Anne Pauline er 5 år, datter af en vestindisk slavinde og en dansk udstationeret far. Hun har netop modtaget sit frihedsbrev og skal ud på sit livs rejse til Danmark. Scenen er sat for den historiske forestilling ”Anna Paulines Rejse – fra Vestindisk slave til Dansk borger” som opføres på Flynderupgård d. 22. februar.
Anna Pauline Hansen

Anna Pauline Hansen var datter af Frederik Ferdinand Hansen, Flynderupgårds ejer i årene 1835-1839, og tidligere prokurator på de dansk vestindiske øer og det er netop i Flynderupgårds særudstilling VESTINDISKE SPOR - Frederik Ferdinand Hansens aftryk, at forestillingen opføres.

I Danmark bliver Anna Pauline Hansen en del af det danske borgerskab, men hvordan har det været at være mulat i 1800-tallets Danmark?

Anna Pauline Hansens liv var ikke et typisk slaveliv. Det var bestemt ikke atypisk, at der blev født børn mellem slaver og de udrejsende danske mænd i denne tid, men at hendes far Frederik Ferdinand Hansen valgte at tage sine to mulatbørn med til Danmark var hverken velset eller almindeligt.

Denne levende fortælling rummer en personlig og autentisk dimension, idet skuespiller Sofie Walbom er Annas virkelige tiptipoldebarn. Sofie tager os med på en tidsrejse, til dengang Danmark stadig var en kolonimagt – Annas dagbog åbnes, og med den åbner sig en anden verden. Samtidig reflekterer Sofie over Annas fremmedgjorthed og trækker tråde frem til nutiden. Sommetider flettes de to tider sammen og bliver til en…

Forestillingen præsenteres i samarbejde mellem Helsingør Teater og Flynderupgård i anledning af udstillingen ”VESTINDISKE SPOR - Frederik Ferdinand Hansens aftryk”.

Entré: Løssalg: 50 kr.

Aldersgruppe: Fra 12 år.
Varighed: 50 min uden pause.

Medvirkende: Sofie Walbom
Instruktør: Nila Ramayya.

Arrangeret af Helsingør Teater i samarbejde med Museerne Helsingør.

"Fra Vestindien som blind passager"J Brown 2

- aftenåben i Spisestuen onsdag 7. marts

John Brown fortæller om sin Vestindiske farfar, Joseph Brown (f. 1892), der tog på eventyr som blind passager fra Sct. Croix til Danmark. Undervejs på sin eventyrlige rejse bliver han b.la. gøgler i Cirkus, statist på Det kgl. Teater og jazzmusiker med eget orkester. Der ud over fortæller John Brown også historien om, hvordan han på forunderlig vis, fandt ud af historien om sin fortid.

Mens John Brown fortæller, får du mulighed for at smage på krydrede Vestindiske specialiteter fra det salte og det søde køkken.

17:30     Ankomst
18:00     Foredrag og menu med Vestindisk præg
20:00     Tak for i aften

Forretter