Faste Events & Tilbud

Helsingør som levende Sundtoldsby

Måske har du mødt skibsklarereren på Skibsklarerergaarden eller soldaterne i byens gader. Eller du har smagt dig igennem sundtoldshistorien eller leget med guvernanten i Bymuseets gårdhave. Museerne Helsingør levendegør Helsingør som Sundtoldsby i 1800 tallet med jævne mellemrum hen over hele året på Skibsklarerergaarden og i Helsingørs byrum.

Faste events & tilbud

Events specielt for dig

Som noget nyt i 2022 tilbyder vi arrangementer, hvor du og dine kan opleve den historiske Sundtoldsby. Kun for jer!

Børnefødselsdag på Skibsklarerergaarden

Tag børnene med til fødselsdag i gamle dage. Deltag i skattejagt rundt i huset og leg med historiske legetøj i gården og i børneværelset.

Medbring selv forplejning.

Varighed: 2 timer

Pris: bookinggebyr 1500,- + 50 kr./barn

Antal: min 8 børn, max. 25 børn + 2-4 voksne.

 

Teselskab eller dame – polterabend

Mød stuepigen eller klarererfruen, bliv klædt ud i historisk dragt, lær om takt og tone og ‘hvad en kvinde bør vide, før den store dag’. I inviteres på tebord med rompunch i de fine stuer på Skibsklarerergaarden.

Varighed: 2 timer

Pris: bookinggebyr 1500,- + 100 kr. /person

Antal: minimum 5 deltagere

Teambuilding

Deltag i Sundtoldsjagten.

I hold konkurrerer I om, hvem der bedst overlever i sundtoldsbyen Helsingør. I skal blandt andet ud i byen og lave forskellige aktiviteter, quizze og smage jer igennem et vigtigt stykke danmarkshistorie, hvor Øresundstolden blev opkrævet i Helsingør.

Varighed: 3 timer

Pris: bookinggebyr 1500,- + 150 kr./person

Antal: minimum 10 deltagere

Frederikke Heick

 

 

Book et foredrag

Få et spændende historisk foredrag ud til din forening, arbejdsplads eller lign.

Skal det handle om Øresundstold?, historisk mad og drikke?, mode?, forbrug? soldater?, kvinders position i 15-1600-tallet, værftets historie eller noget lignende, der ligger indenfor Museerne Helsingørs felt?

Varighed: 45 min.

Pris: 4000 kr.

Velkommen til Sundtoldsbyen Helsingør

Museerne Helsingør levendegør Helsingør som Sundtoldsby som livet var i starten af 1800-tallet.  Til events og aktiviteter genskaber vi autentisk sundtoldsstemning med en karakteristisk sundtoldsfortælling i rammen af personer i historiske dragter, mad og drikke der var typiske for den tid og familievenlige aktiviteter.

Alt dette bliver støttet op af de fantastiske historiske bygninger, der står smukt velbevaret i Helsingør. Scenen for den levende Sundtoldsby kan både være ude i byen og inde i og rundt om det levende Øresundstolds-museum Skibsklarerergaarden.

Frivillig aktør i dragt?

Vi kan ikke levendegøre Helsingør som sundtoldsby uden alle de fantastiske frivillige, der har lyst til at iklæde sig en historisk dragt og spille med i historien. Hvis du har interesse i at være en del af denne fantastiske levende historieformidling, kan du melde dig ind i Facebookgruppe Museerne Helsingørs frivillige aktører. Her skriver vi ud hver gang Sundtoldsbyen bliver levendegjort.

 

Følg med i hvad der sker af aktiviteter og events. Du kan også altid følge med på Facebooks begivenheder og opslag, og endelig kan du købe billet til arrangementer her

Faste events & tilbud

Kontakt

Telefonnr.: 49281800
Mail: museerne@helsingor.dk

Museerne Helsingør

Allegade 2
3000 Helsingør

Åbningstider

Værftsmuseet
Torsdag- søndag
kl. 11-15

Skibsklarerergaarden
d. 3. september
d. 17-21. oktober (efterårsferie)
kl. 11-15

Entré

Skibsklarerergaarden:
Voksne: 60 kr.
Børn og unge under 18 år er gratis.
Gruppebillet (min. 10 personer): 50 kr./person.

Værftsmuseet:
Gratis entré