Velkommen til Flynderupgård

Flynderupgård

En lystgård i kulturlandskabet anno 1920

 

Midt i det storslåede nordsjællandske landskab ligger lystgården Flynderupgaard omgivet af enge, røde græssende køer og Egebæksvangs maleriske skovbryn, der indbyder til kurv og kaffe.

Flynderupgård er alles historiske landsted. Her kan du som gæst tage en pause fra hverdagen.
I de herskabelige stuer med udsigt over prydhaven og blåregn på terrassen ligger dagens avis klar. I nyttehaven høstes grønt til spisekøkkenets pander og gryder som i gamle dage. I de gamle avlsbygninger med adgang til stalden, overvintrer gårdens dyr efter en lang sommer på græs i det levende kulturlandskab.

Flynderupgaard er en del af Nationalparken Kongernes Nordsjælland og her opleves den nære fortids agerlandskab med vilde blomster i grøftekanter, insekter i bæk og hegn, forårets nattergalesang og aftendufte, og de fordrevne valmuer og kornblomster i den bølgende mark.

Med indgang fra gårdspladsen findes en udstilling om nationalpark Kongernes Nordsjælland. Her fortælles om det kulturlandskab, som også omgav gården på oldemors tid. Lige inden for døren står et stort flot krondyr, som der stadig findes flokke af i de nordsjællandske skove. På væggene hænger smukke gamle malerier af steder, som man endnu kan gå ud og finde i nutidens landskab. Nogle af stederne er illustreret med fotos, så man kan se, hvordan landskabet er næsten uændret gennem flere hundrede år.

Livet på lystgården er en vifte af viden og berigende, smukke, rolige og festlige oplevelser hele året. Følg lystgårdens liv på nært hold og tag del i blandt andet Majfest, Fårenes dag, Sølvbryllup i stuerne, en juleaften på lystgården og den daglige gøren og laden i agre, hegn, stalde og stuer, med fællesspisninger og arbejdende værksteder – som for 100 år siden.

 


 

Kontakt

Tlf: 49281900
Email: flynderupgaard@helsingor.dk

 

Adresse:
Flynderupgård Museet
Agnetevej 9
3060 Espergærde

 

Mad og bordbestillinger til det historiske køkken foregår kun per telefon 49281907 – på forhånd tak.

 

Ved akut opståede situationer vedr. dyrene på museet kontakt 25313630

 

Entré:

Der er gratis adgang til Flynderupgård.

 

Flynderupgårds ansatte

 

Michael Gyldendal
Leder
Mobil:    +45 25 31 19 01
E-mail:  mgyld@helsingor.dk

 

Bente Lis Jensen
Spisehus koordinator
Mobil: +45 49281900
E-mail: blj64@helsingor.dk

 

Camilla Kaas Jensen
Grøn koordinator og Natur- og kulturformidler (landbruget)
Mobil:    +45 25 31 19 08
E-mail:  ckjen@helsingor.dk

Kontakt

Tlf: 49281900
Email: flynderupgaard@helsingor.dk

Læs mere her…

Adresse:
Agnetevej 9
3060 Espergærde

 

Årskort

Køb et årskort og få adgang til uendelige unikke oplevelser med familie, venner og kolleger eller på egen hånd og hjælp os samtidig med at bevare og udvikle Flynderupgård Museet i en historisk ramme.

Læs mere her…

Åbningstider

Åbent fra d. 6. maj

Åbningstider: kl. 10-16

Takt og tone

Læs mere her…