Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Signatur for Historisk Helsingør

august 9 kl.16:30 - september 20 kl.17:00

gratis
Signatur for det historiske Helsingør

Afsløring d. 9. august kl. 14.30

 

Hvad er signaturen for det historiske Helsingør?

Vi spurgte et udvalg af byens borgere og vores historikere om, hvilke følelser, begivenheder eller genstande de forbinder med Helsingørs historie. Vi fik mange spændende svar.

Med afsæt i de svar har Helsingørs lokale kunstnerduo Egeværk skabt et unikt værk, der formgiver byens og sundets betydning for Helsingør i fortid, nutid og fremtid.

Derfor afslører vi nu et stærkt bud på en SIGNATUR for vores historiske Helsingør.

Vi håber, at du vil være med.

 

Helsingør er en unik by fordi byens historie er så synlig i vores materielle kulturarv; bygninger, beliggenhed mv. Vi er privilegeret i at have mange historiske lag i byen, og hvor end vi kigger hen, kan vi fortælle en historie om folk eller begivenheder, der er foregået lige her. Men hvilke historier skaber mest identitet for folk i byen? Hvilken historie vil de fortælle en fremmede om deres egen by, så de virkelig forstår Helsingør som sted i dag og historisk?

Med værket Signatur ønsker vi at starte en samtale om, hvilke dele af historien lokale borgere har flest følelser omkring og kan identificere sig med.

Værket står på Wiibroe Plads i seks uger. I den periode bliver der indsamlet data om folks adfærd, tanker og ønsker om værket og dens formål: At skabe synlighed omkring -og forbindelse mellem Helsingørs historie i havn og by.

 

Værket er udviklet i et samarbejde mellem Museerne Helsingør, M/S Museet for Søfart og Helsingør Kommune. Egeværk har designet og lavet værket.

Projektet er støttet af Danmarks Erhvervsfremme Bestyrelse og initieret af Wonderful Copenhagen.

Detaljer

Start:
august 9 kl.16:30
Slut:
september 20 kl.17:00
Pris:
gratis
Begivenhed Tags:
, , , ,

Arrangør

Museerne Helsingør
Phone
49281800
Email
museerne@helsingor.dk
Se Arrangør hjemmeside

Sted

Wiibroe Plads
Wiibroe Plads
Helsingør, 3000 Danmark
+ Google Maps