Foredrag: Helsingør, porten til Østersøen

oktober 22 kl.14:00 - 15:30

50kr.
Erik af Pommern Skulptur i Helsingør

Mogens Fenger fortæller om hvorfor Helsingør fik den betydning den fik omkring år 1426.

Kong Erik af Pommern ville være herre over adgangen til Østersøen og byggede sin fæstning Krogen, for at kunne tvinge skibe på vej ind og ud til at betale told.

Men på det tidspunkt havde handelsfartøjer allerede i århundreder ført varer mellem Østersøen og Vesterhavet. Så hvorfor var det først Erik af Pommern i 1426, der fik den ide?

Vi søger svar i konflikterne mellem kongemagt og hansestæder. Konflikter om herredømmet over handelsvejene mellem Østersøen og Skagerrak i en tid, da Skånemarkedet havde afgørende betydning.

Mogens Fenger er lektor emeritus fra Rundsted Gymnasium og cand. mag i historie og kristendomskundskab

Gratis adgang for Helsingør Museumsforenings medlemmer

Dato: