Foredrag: Knoglefund fortæller – glimt af Nordsjællands fortid

november 19 kl.14:00 - 15:30

50kr.
9500 år gammelt ulvekranie_foto Phillip Nørgaard

Kim Aaris-Sørensen fortæller på baggrund af sin bog med samme titel som dette foredrag, udgivet i 2021.

Bogen og foredraget benytter nordsjællandske knoglefund til fem nedslag i lokalhistorien. Begyndende under sidste istid for 30.000 år siden og sluttende med middelalderen for 800 år siden.

Det bliver en mosaik af natur- og kultur-historiske fortællinger, der tilsammen vidner om store forandringer og udfordringer på relativ kort tid for dyr og mennesker. Først og fremmest drevet at globale klimaforandringer, men efter landbrugets indførsel også mere og mere af menneskeskabte forandringer.

Kim Aaris-Sørensen er lektor emeritus, ph.d. og dr.scient. Var i mere end 30 år leder af Zoologisk Museums Kvartærzoologiske Samlinger ved Københavns universitet.

Gratis adgang for Helsingør Museumsforenings medlemmer

Dato: