Historiens dag i Helsingør

september 3 kl.11:00 - 15:00

gratis
Historiens dag i Helsingør 2022

Vil du opleve nye sider af Helsingørs historie, er denne dag et must.

HISTORIENS DAG er et slaraffenland af historiske arrangementer.

Helsingør Museumsforening og Museerne Helsingør tilbyder:

• En foredragsrække der belyser forskellige sider af Helsingør gennem tiderne
    • 11.00: Erik Gøbel, historiker og seniorforsker i Rigsarkivet:  SUNDTOLDEN
    • 13.00: Ulla Kjær, dr. phil i kunsthistorie og inspektør på Nationalmuseet: MARIENLYST SLOT
    • 14.00 Jakob Seerup, ph.d i flådehistorie: EN SØOFFICERS OPLEVELSER I 1700-TALLETS HISLINGØR
  • Byvandringer
    • 12.00: Birgitte Jørkov i bymidten: HELSINGØRS HISTORIE FOR BEGYNDERE med afsæt i byens murmalerier.
    • 13.00: Henrik Hey på Helsingør Kirkegård: SKIBSKLARERENES GRAVSTEDER OG GRAVMÆLER (max 25 pers., book plads: Kirkegårdens kontor på 4921 0589 senest. d. 2. sept.)
  • Åbent på Museet Skibsklarerergaarden, Strandgade 91 med historiske aktiviteter for børn og voksne.
  • Åben gård i Strandgade, hvor du kan komme ind og se en af de charmerende grønne baggårde, der gemmer sig bag portene. Der vil være guide, der fortæller historier om hvem der har boet i gården og hvilke begivenheder gårdene har været skueplads til gennem tiden.

Spar Nord og Helsingør Museumsforening har ydet økonomisk støtte til HISTORIENS DAG I HELSINGØR.

Dato:
september 3