Aktuel særudstilling

Helsingørtapetet – Kulturer mødes ved Kronborg

Særudstilling i Trollesalen på Bymuseet indtil 1.maj 2021

Helsingørtapetet er 31 meter af vores egen tids historie. I 1970’erne og 1980’erne var Palæstina og Jugoslavien to af verdens brændpunkter, der drev mennesker på flugt.

Indtryk fra krigen nåede med en gruppe flygtningekvinder Helsingør, hvor oplevelserne er omsat i 1 million sting, der tilsammen udgør Helsingørtapetet.

Tapetet er produktet af et anderledes integrationsprojekt i Helsingør Kommune. 37 flygtninge- og indvandrerkvinder fra 12 forskellige lande har med nål og tråd berettet om deres egen historie.

Helsingør Bymuseum har genopsat Helsingørtapetet i en ny udstilling ”Helsingørtapetet – Kulturer mødes ved Kronborg”.

Ud over selve tapetet er der på udstillingen mulighed for at få indblik i, hvordan projekt kom i gang, og hvordan kvinderne gennem håndarbejdet oplevede samarbejde og fordybelse. Deres personlige beretninger og eksempler på deres broderede selvportrætter kan ses i udstillingen.

Gå på opdagelse i detaljerne i de farverige billeder og bliv klogere på kvindernes hverdag i hjemlandene, optakten til krig og den nødvendige flugt. Ankomsten til Danmark, og hvordan de oplevede mødet med Helsingør og en helt anden kultur.

Tapetet har tidligere været udstillet på bl.a. Kronborg, Immigrantmuseet, Moesgård Museum, Munkeruphus og på Flynderupgård Museet.

Udstillingsperiode: 27. september 2019 – 1. maj 2021


 

Aktuel særudstilling

Workshop: Kreativt broderi

Søndag d. 13. september kl. 12-14

Bliv inspireret til at brodere på en sjov og ny måde

Vi har været så heldige at få designer Ditte Velander fra Tekstilformidleruddannelsen til at afholde en broderiworkshop i forbindelse med udstillingen “I dialog med Helsingørtapetet”.

Ditte beskriver workshoppen som:

”Hyggelig broderiworkshop for børn, unge nybegyndere og kreative sjæle. 

Hvis du er interesseret i at lære broderi-sting på en sjov måde, hvor der også er fri mulighed for at udfolde sig kreativt – så kom og vær med!”

Pris: 50 kr. inkl. entré til Bymuseet.

Billetter købes her

Materialer: Stof og garn kan købes billigt på workshoppen. Medbring meget gerne et stykke tøj, du kan brodere statement eller pynt på. Et par jeans, en nederdel eller en t-shirt er alle velegnede.

 


 

Aktuel særudstilling

Kulturmøder. Et undervisningsforløb målrettet 7. – 9. klasse

Forløbet foregår i udstillingens stemningsfulde rum på bløde mellemøstlige tekstiler, madrasser og tæpper og med etnisk musik i ørerne.

Med afsæt i dilemmaer, billedfortællingerne på tapetet og kreative broderiaktiviteter får eleverne en oplevelse af at være den flygtning, der møder en fremmed kultur i Danmark. På den baggrund reflekterer de over, hvordan de bedst kan byde flygtninge velkommen i klassen eller hjemme på vejen.

Varighed: 1½ time

Målgruppe: 7. – 9. klasse

Fag. Historie. Dansk. Samfundsfag. Religion. Billedkunst. håndværk og Design

Antal: max. 26

Pris: 400 kr (gratis for skoler i Helsingør Kommune)

Book her

Få et indblik i undervisningsforløbet med denne film:


 

Kontakt

Telefon: 49 28 18 00
Email: museerne@helsingor.dk

Adresse

Karmeliterhuset

Sct. Annagade 36

3000 Helsingør

Åbningstider

Mandag: Lukket
Tirsdag - fredag: 12-16
Lørdag: 10 - 14
Søndag: 12 - 16

Entré

Voksne: speciel sommerpris 25 kr.
2-dagsbillet 40 kr.
Børn og unge under 18 år er gratis.
Gruppebillet (min. 15 personer): 20 kr. pr. person

Billetten gælder til alle fire museer