Helsingør som en levende Sundtoldsby

Måske har du mødt skibsklarereren på Skibsklarerergaarden eller soldaterne i byens gader. Eller du har smagt dig igennem sundtoldshistorien eller købt lægeplanter med hjem fra apotekerdamerne i bymuseets gårdhave.

Museerne Helsingør vil i fremtiden levendegøre Helsingør som Sundtoldsby med jævne mellemrum hen over hele året. I weekenderne i september, i skolernes ferier og selvfølgelig i juleweekenderne.

Vi kan ikke levendegøre Helsingør som sundtoldsby uden alle de fantastiske frivillige, der har lyst til at iklæde sig en historisk dragt og spille med i historien. Hvis du har interesse i at være en del af denne fantastiske levende historieformidling, kan du melde dig ind i Facebookgruppe Museerne Helsingørs frivillige aktører. Her skriver vi ud hver gang Sundtoldsbyen bliver levendegjort.

 

Følg med i hvad der sker af aktiviteter og events i efteråret. Du kan også altid følge med på Facebooks begivenheder og opslag, og endelig kan du købe billet til arrangemenerne her

Den levende Sundtoldsby

Velkommen til Sundtoldsbyen Helsingør

Museerne Helsingør levendegør Helsingør som Sundtoldsby som livet var i starten af 1800-tallet.  Til events og aktiviteter genskaber vi autentisk sundtoldsstemning med en karakteristisk sundtoldsfortælling i rammen af personer i historiske dragter, mad og drikke der var typiske for den tid og familievenlige aktiviteter.

Alt dette bliver støttet op af de fantastiske historiske bygninger vi er så heldige at have bevaret i Helsingør. Scenen for den levende Sundtoldsby kan både være ude i byen, på Skibsklarerergaarden og i Bymuseets smukke gårdhave.

Den levende Sundtoldsby

Kontakt

Telefonnr.: 49281800
Mail: museerne@helsingor.dk

Karmeliterhuset
Sct. Annagade 36
3000 Helsingør

Åbningstider

Værftsmuseet
Helsingør Bymuseum:
Torsdag- søndag
kl. 11-15

Skibsklarerergaarden:
Juleweekender:
11.+12.dec.
kl. 11-15
Skibsklarerergaarden er altid åbent på forespørgsel og til events

Alle Museerne holder juleferie fra d. 23.dec-2.januar

Entré

Voksne: 60 kr.
Børn og unge under 18 år er gratis.
Gruppebillet (min. 10 personer): 50 kr./person.

Billetten giver adgang til alle tre museer.