Helsingør som Sundtoldsby

Måske har du mødt skibsklarereren på Skibsklarerergaarden eller soldaterne i byens gader. Eller du har smagt dig igennem sundtoldshistorien eller købt lægeplanter med hjem fra apotekerdamerne i bymuseets gårdhave.

Museerne Helsingør vil i fremtiden levendegøre Helsingør som Sundtoldsby med jævne mellemrum hen over hele året. I weekenderne i september, i skolernes efterårsferie og selvfølgelig i julemåneden december.

Vi kan ikke levendegøre Helsingør som sundtoldsby uden alle de fantastiske frivillige, der har lyst til at iklæde sig en historisk dragt og spille med historien. Hvis du har interesse i at være en del af denne fantastiske levende historieformidling, kan du melde dig ind i Facebookgruppe Museerne Helsingørs frivillige aktører

 

Følg med i hvad der sker af aktiviteter og events i efteråret. Du kan også altid følge med på Facebooks begivenheder og opslag, og endelig kan du købe dine billetter her

Den levende Sundtoldsby

Velkommen til Sundtoldsbyen Helsingør

Vi skruer tiden tilbage til 1801 og fylder Bymuseets charmerende gårdhave og området omkring med hyggelig sundtoldsstemning med masser af historiske dragter, mad, drikke og familievenlige aktiviteter.

Den levende Sundtoldsby

Helsingør som Sundtoldsby

I årene 2008-2019 var Sundtoldsmarkedet en tilbagevendende begivenhed i august. Med markedet levendegør vi byens store fortælling om handel og kulturmøder i Sundtoldstiden (1426-1857) og retter fokus mod den centrale betydning, som Øresundstolden har haft for både Helsingør som by og for Danmark som land.

Den historiske ramme omkring Sundtoldsmarkedet er afgrænset til begyndelsen af 1800-tallet, en periode hvor sundtolden stadig var afgørende for livet og selvforståelsen i Helsingør. Med autenticitet som nøgleord og på baggrund af studier i de samtidige kilder skaber vi, i en ramme sat af de gamle skibsklarerergårde og historiske træskibe, en historisk tidslomme, hvor fortiden både kan ses og sanses, røres ved og smages på.

Sundtoldsmarkedet engagerer tillige frivillige i arbejdet med kulturarven på tværs af alder og geografi og bidrager hermed til udvikling af frivillighed inden for kulturområdet

Den levende Sundtoldsby

Kontakt

Telefonnr.: 49281800
Mail: museerne@helsingor.dk

Karmeliterhuset
Sct. Annagade 36
3000 Helsingør

Åbningstider

Torsdag- søndag
kl. 11-15

På:
Værftsmuseet
Skibsklarerergaarden
Bymuseet

Entré

Voksne: 60 kr.
Børn og unge under 18 år er gratis.
Gruppebillet (min. 10 personer): 50 kr./person.

Billetten giver adgang til alle tre museer.