Sommer i den levende sundtoldsby

Oplev Helsingør som den livlige sundtoldsby i starten af 1800 tallet.

Hele sommeren 2021 kan du opleve forskellige arrangementer, byvandringer, happenings, udstillinger i byrummet mmm, der giver dig en smag af hvordan livet var i Helsingør for 220 år siden. Dengang da massevis af sejlskibe hver dag ankrede op på rheden ud for Kronborg og besøgte byen.  Skibene skulle betale Øresundtold af skibets last til kongen for at passere, men de internationale besøg og pengestrømmen, der fulgt efter hos de store købmandshusene, hos grønthandlerskerne, hos skibsklarererne og ikke mindst på beværtningerne gav liv i byen.

 

Vi ses.

Lad dig inspirere af

sommerens aktiviteter og events.

Book billetter her

Sommer i Sundtoldsbyen

Velkommen til Sundtoldsbyen Helsingør

Vi skruer tiden tilbage til 1801 og fylder Bymuseets charmerende gårdhave og området omkring med hyggelig sundtoldsstemning med masser af historiske dragter, mad, drikke og familievenlige aktiviteter.

Hen over hele sommeren blive der arrangeret events og aktiviteter med afsæt i Helsingørs livlige Sundtoldsperiode: byvandringer, børneaktiviteter, teater, musik mmm.

Vi følger selvfølgelig alle sundhedsmyndighedernes retningslinjer til ethvert tidspunkt. Se retningslinjer

Sundtoldscafe i Bymuseets gårdhave

I sommerferien er der på udvalgte dage Sundtoldscafe i Bymuseets charmerende gårdhave. Her kan I sidde i valnøddetræets skygge og nyde en kop kaffe med udsigt til den storslåede Skt. Mariæ kirke og Karmeliterklosteret.

Sommer i Sundtoldsbyen

Helsingør som Sundtoldsby

I årene 2008-2019 var Sundtoldsmarkedet en tilbagevendende begivenhed i august. Med markedet levendegør vi byens store fortælling om handel og kulturmøder i Sundtoldstiden (1426-1857) og retter fokus mod den centrale betydning, som Øresundstolden har haft for både Helsingør som by og for Danmark som land.

Den historiske ramme omkring Sundtoldsmarkedet er afgrænset til begyndelsen af 1800-tallet, en periode hvor sundtolden stadig var afgørende for livet og selvforståelsen i Helsingør. Med autenticitet som nøgleord og på baggrund af studier i de samtidige kilder skaber vi, i en ramme sat af de gamle skibsklarerergårde og historiske træskibe, en historisk tidslomme, hvor fortiden både kan ses og sanses, røres ved og smages på.

Sundtoldsmarkedet engagerer tillige frivillige i arbejdet med kulturarven på tværs af alder og geografi og bidrager hermed til udvikling af frivillighed inden for kulturområdet

Sommer i Sundtoldsbyen

Kontakt

Telefonnr.: 49281800
Mail: museerne@helsingor.dk

Karmeliterhuset
Sct. Annagade 36
3000 Helsingør

Åbningstider

Mandag - Søndag
Kl. 11-15

Hele sommeren fra d. 26. juni - 14. august.

Entré

Voksne: 60 kr.
Børn og unge under 18 år er gratis.
Gruppebillet (min. 10 personer): 50 kr./person.

Billetten giver adgang til alle tre museer og en lang række events på dagen.

NB.  Museumsforeningskort, ODM-kort mm giver gratis adgang til museernes udstillinger. Det inkluderer ikke events og særarrangementer i Sommerprogrammet.