Mens vi arbejder

Mens vi arbejder på at virkeliggøre Danmarks Værftsmuseum, står tiden bestemt ikke stille på det eksisterende museum. Vi har løbende projekter i gang, hvoraf nogle også peger frem mod det kommende, nye museum. Det gælder f.eks.:
• ”Stemmer fra værftet”, hvor vi indsamler værftsarbejdererindringer fra hele landet. Det er dels et selvstændigt dokumentations- og forskningsprojekt, dels en vigtig trædesten på vejen mod Danmarks værftsmuseum. Du kan læse mere om projektet på “Stemmer fra værftet”s egen hjemmeside.
• ”Lærling på værftet”, et undervisningstilbud til folkeskoleelever, som på egen krop oplever historien om værftet og fascinationen ved at skabe med sine egne hænder. Foreløbig kører det som et tidsbegrænset forløb i 2020, men det er et undervisningstilbud vi meget gerne vil gøre permanent i det nye museum.
• ”Museet på vrangen” er den samlende overskrift over en række initiativer, hvor vi flytter formidlingen af værftshistorien udenfor museets mure, og ud i byrummet.

Dette er blot et udvalg. Du kan løbende følge med følge med i små og store events, aktiviteter og projekter på Værftsmuseets Facebook-side.

Svejsehallen, Helsingør Skibsværft. Ukendt fotograf / Værftsmuseet.

Kontakt

Telefon: 49 28 18 16
Email: museerne@helsingor.dk

Kulturværftet
Allégade 2
3000 Helsingør

Rabat og rundvisning

Besøg Værftsmuseet og Museet for Søfart samme dag, og få 20% i rabat på dit besøg det ene af stederne. Du skal blot fremvise en billet købt samme dag på det andet museum.

Rundvisning

Kom på en spændende rundvisning, hvor en tidligere værftsarbejder fortæller og gør historien levende.
En omvisning koster 600 kr. for grupper op til 10 personer, og 800 kr. for grupper større end 10 personer. Til priserne kommer entrébillet.

Åbningstider

OBS. Pga. Covid-19 har vi lukket t.o.m d. 8. februar

Tirsdag - fredag: 12-16
Lørdag: 10 - 14
Søndag: 12 - 16
Mandag: Lukket

Adgang for gangbesværede

Museet er i to niveauer. Der er kørestols-lift til det øvre niveau. Dog sker adgang til bestyrelseslokalet for kørestolsbrugere gennem Kulturværftet. Spørg personalet om hjælp ved ankomst.
På ”Den røde plads” umiddelbart udenfor museets indgang findes P-plads for handicappede.

Billet

Voksne: 45 kr.
2-dags tillægsbillet 15 kr.
Børn og unge under 18 år er gratis.
Gruppebillet (min. 15 personer): 10 kr. rabat/person

Med en 2-dages tillægsbillet har du gratis adgang til alle Museerne Helsingør i to dage.