For Børn, unge og familier

 

En gåtur rundt i Helsingørs Bymidte, er som at opleve byen i 17-1800-tallet. Se de ‘hemmelige’ steder, og hør de spændende historier fra en af vores dygtige formidlere.

Vi skræddersyr gerne en tur rundt i byen til netop din gruppe.

Bliv inspireret af nedenstående ture, og book en tur på:

Skoleklasser og specialtilbud: book her: Booking og info

Byvandring for voksne: 49281800. Se mere her

Børnefamilier: Hvis I har børn med på en rundvisning, anbefaler vi, at I tager en af byvandringerne med aktiviteter. Der vil være noget for hele familien!


 

Byvandring

Helsingørs historie gennem 600 år

 

På denne tur rundt til udvalgte museer og byrum får vi et overblik over Helsingørs mere end 600 års historie.

Vi starter historien da byen blev grundlagt som købstad i 1429 af Erik af Pommeren. Fæstningsværket Krogen (nu Kronborg slot), kirker og klostre er fra denne tid. Vi ser på hvordan sundtoldstolden gav byen velstand, men også hvordan alle de tilrejsende bidrog til gang i gaden og sygdomme. Senere kom industrialiseringen hvor især Helsingør Skibsværfts mange arbejdspladser og handel med skibe skabte en solid indtægtskilde til byens borgere. Vi slutter i nutiden hvor Helsingør primært lever af turisme og kultur.


 

Byvandring

Barn i Sundtoldsbyen

En byvandring for skoleklasser eller familier med børn, der gerne vil være aktive undervejs på turen gennem byen.

Vi ser byens steder gennem børnenes øjne og oplever både at være de rige klarererbørn der skal ses men ikke høres, klarererens tjenestefolk og fattiggårdens børn, der hjælper til med de daglige gøremål.


 

Byens Arkitektur og vægmalerier

Turen starter på Bymuseet, hvor vi får et overblik over hvordan byen er bygget op på den fine miniature bymodel. Derefter går vi ud i byen og ser på renæssancebyens arkitektur i bygninger og pladser.


 

Byvandring

Troels Kløvedal i Helsingør

Troels Kløvedal startede i lære på Helsingør Skibsværft. Kom med på en tur rundt til udvalgte steder i Helsingør, der peger tilbage på Kløvedals færden og oplevelser.


 

H.C. Andersen i Helsingør

Under udarbejdelse.

H.C. Andersen gik på latinskolen i Helsingør fra 1836-37. Det var dog absolut ikke Andersens bedste tid. Han var led og ked af latinskolen og den sure lektor

I kan booke undervisning alle ugens hverdage mellem 9-14.
Spørgsmål rettes til Line på 49281903
Flynderupgård Museet: Camilla på 25313630


Bymuseet
Lukket i dag.
I morgen 12 - 16
Værftsmuseet
Lukket i dag.
I morgen 12 - 16