OPLEV LIVET I 1800-TALLETS HELSINGØR MED ALLE SANSER

MUSEET SKIBSKLARERERGAARDEN

I træder ind i Skibsklarererens butik, kontor og hjem, præcis som det så ud for 200 år siden.

Her skal I opleve hvordan kaptajner fra hele verden blev modtaget, når de skulle betale Øresundstold for deres handelsvarer, på vej til Kaliningrad eller andre købstæder længere inde i Østersøen. Sanserne vil blive sat i spil. Gennem sjove øvelser bruger eleverne krop, øjne, ører og smagsløg til at opleve hvordan livet var i 1800-tallets Helsingør var for forskellige mennesker.

På besøg hos skibsklarereren – Helsingør for 200 år siden

Undervisning – oplev livet i 1800-tallet
Dette forløb foregår på Skibsklarerergaarden. En autentisk købmands og skibsklarerer-bolig fra 1780. Børnene agerer matroser, kaptajner og børn af den rige købmand. De skal smage på handlesvarer i butikken, handle uden sprog og betale told for skibets varer til klarereren. Hvis eleverne er artige, inviteres de på besøg i de private stuer, hvor børn skal ‘ses men ikke høres’. Høflighed og pli er vigtig. Vi øver os på en lille selskabsdans og prøver at spille Terre.
Se en lille film om forløbet herunder.

Målgruppe: ca. 7-12 årige

Varighed: 1½ time

Museum: Skibsklarerergaarden, Strandgade 91, 3000 Helsingør

Pris:  400 kr. (Forløbet er gratis for skoler i Helsingør Kommune)

Antal: max 26 børn

Book forløbet her

Hvad har sømanden med i vadsækken?

Undervisning – oplev livet i 1800-tallet

Et forløb om Helsingør som handelsby og toldby i 1800-tallet.

I får besøg i børnehaven af en sømand, der har taget sin vadsæk med. Heri har han mange varer, der blev handlet med i 16-1800-tallet. Børnene får lov til at smage og dufte til det hele. Børnene får også et papirskib og en mønt, for når de besøger Skibsklarerergården ca. en uge efter, skal de betale sundtold af deres skibslast til Skibsklareren. Hvis de opfører sig pænt, bliver de inviteret med op i klarererens fine stuer, hvor de oplever at fine børn i gamle dage skulle ses, men ikke høres!

Målgruppe: De ældste i børnehaven + børnehaveklasse

Varighed: 2 x ca. 1 time. Først får I besøg af en formidler i børnehaven og ca. en uge efter besøger I Skibsklarerergården, hvor I bliver mødt af den samme formidler.

Museum: Skibsklarerergaarden. Strandgade 91, 3000 Helsingør

Pris: 500 kr. + transportudgifter (Forløbet er gratis for institutioner  i Helsingør Kommune)

Antal: Max 20 børn

Book forløbet her