Museum Skibsklarerergaarden

– midlertidig lukket, pga. renovering

Når du træder ind ad døren, træder du 200 år tilbage i tiden. Med dufte, interiør, og stemning fra 1800 tallet giver huset en sanselig oplevelse af hvordan skipperen købte proviant i boutikken og betalte told af sine varer på skibet. På 1. salen fås et levende billede af, hvordan livet levedes blandt de mere velstillede i sundtoldstiden.

Skibsklarerergården er midlertidig lukket for besøgende. 

Skibsklarerergården, som Strandgade 91 populært kaldes er over 400 år gammelt.

Huset var blot eet af mange af den slags i byen, men det eneste, der er så uberørt af tiden efter sundtolden. Der er stort set ingen forandringer sket, siden bygningen blev totalrenoveret og moderniseret første gang i 1780!

Nu trænger stueetagen igen til renovering, så derfor lukkes museet midlertidigt for besøgende foreløbigt frem til foråret 2021.

 For medarbejdere og frivillige vil der være delvist adgang til faciliteterne på 1.sal og 2. sal i ejendommen, ligesom allerede planlagte undervisningsaktiviteter også gennemføres. 

Spørgsmål til ovenstående kan rettes til museumsinspektør Nicolai Juel Vædele, tlf. 21371989.

 

Skibsklarerergaarden

Velkommen til Skibsklarererens bolig

På Museet Skibsklarerergaarden træder du direkte ind i en længst svunden tid. Dufte og sanseindtryk kommer dig i møde ved et besøg i butikken, i skipperstuen, i klarererens kontor og i skipperherberget. For ikke at forglemme den store lejlighed i hovedetagen, der er indrettet som den har været omkring 1820’erne.

Huset er en levende tur tilbage til sundtoldstidens Helsingør for alle sanser.

 

Med i entreen kan I få hele historien om skipperstuen, butikken og skibsklarererens arbejde med at indkassere told for skibenes last fra vores dygtige værter.

Vi laver en rolig åbning på Skibsklarerergaarden, mens der stadig er smittefare med Covid-19. Derfor er der restriktioner på antal personer i huset.

 

Adgang for gangbesværede

Museet Skibsklarerergaarden er en autentisk bolig fra 17-1800 tallet. Derfor er der desværre ikke taget højde for gangbesværede og kørestolsbrugere. Museet er i tre etager og der er en ret smal og stejl trappeopgang mellem etagerne.

Det er muligt at komme ind i stueetagen med kørestol. Her kan I bl.a opleve provianteringsbutikken præcis som den stod åben for sømænd og lokalbefolkning i 1700-tallet.

 

Åbningstider

OBS. pga. renovering af stueetagen har museet lukket indtil 1. april 2021

Mandag: Lukket
Tirsdag - fredag: 12-16
Lørdag: 10 - 14
Søndag: 12 - 16
Entré

Voksne: 55 kr.
2-dags tillægsbillet: 15 kr.
Børn og unge under 18 år er gratis.
Gruppebillet (min. 15 personer): 10 kr. rabat/person

Med tillægsbilletten gælder billetten til alle fire museer i to dage.