Helsingør Bymuseum potespor

Kleptomanen Anne Grethe, den slovenske bjergpartisan og andre historier

- en intens aften med historier fra forskellige kulturer

Onsdag d. 27. november kl. 19.30

Kom til fortælleraften på Bymuseet, hvor fortællergruppen Rolling Stories folder deres egne historier ud med Helsingørtapetet som kulisse.

Det 31 meter lange og farverige broderi bugner i sig selv af detaljerede fortællinger. Her beskriver 37 flygtningekvinder deres hjemlande og egne oplevelser af dramatiske opbrud, flugt og savn og mødet med en helt anderledes kultur i Danmark og i Helsingør. Det smukke, håndbroderede tapet er udstillet i Trollesalen på Bymuseet, og det er her, museet inviterer til en anderledes fortælleaften. Omgivet af tapetets store fortælling vil tre fortællere fra Rolling Stories lade sig inspirere og bidrage med nye historier.

”Det bliver en aften med fortællinger, der med humor udforsker ligheder og forskelle mellem kulturer”, siger Lars Schønfeldt, der er en af fortællerne.

Kleptomanen Anne Grethe, den slovenske bjergpartisan og andre historier

Der vil være historien om kleptomanen Anne Grethe, der fortsat udlever sin trang til at ”låne” andres ting, da hun flytter på plejehjem. I et helt andet regi er fortællingen om den slovenske bjergpartisan, der levede under tre forskellige regimer, inden det lykkedes at befri Slovenien og gøre det til et frit land…..og en meget dansk historie om, hvor kulturbærende flæskesteg med sprød svær, sovs og kartofler kan være i en dansk familie.

Årets fortæller er med

”Vi glæder os meget”, siger Lisa Riiser, en anden af fortællerne. ”Tapetet er fantastisk inspirerende til historiefortælling. Det er jo i sig selv én meget stor medrivende fortælling.” Den tredje fortæller denne aften er Katrine Løven, der netop er blevet kåret som årets fortæller i København.

Fortælleraftenen foregår i Trollesalen på Bymuseet onsdag d. 27. november kl. 19.30-21.00. Prisen er 50,- kr., og inkluderer ud over fortællingerne fra tapetet og fra Rolling Stories også kaffe eller te. Museet åbner denne aften dørene kl. 18.00, så der er mulighed for at studere tapetet, inden fortællerne går i gang.

Roling Stories logo