Bentværft

Vind MiniCruise med DFDS til Oslo

Vi har trukket lod blandt de mange rigtige løsninger i vores quizz-konkurrence Vi siger tillykke til de tre vindere, der har fået direkte besked.

Ingen kan lave det perfekte
- søndag d. 6. maj kl. 13.00 til 16.00

Portrætfilm og møde med Hans Pauli Olsen, den færøske skulptør, der har lavet skulpturen ”Værftsarbejderne”.

Værftsarbejderne står ved porten til Kulturværftet
Vae DSF3488 th

I filmen ”Ingen kan lave det perfekte” er vi med i processen, når  Hans Pauli Olsen arbejder i sit baggårdsatelier. Vi er fluen på væggen, når han glemmer facaden og kameraet og kun eksisterer for at lave sin kunst med de bare hænder. Vi følger også tilblivelsen af hans største skulptur til dato, oplever kontrasten i kunsten, som henholdsvis ophøjet i de fine kunsthaller og som simple lerklumper i en beskidt garage.

Mød kunstneren

Vi viser filmen som optakt til at møde kunstneren Hans Pauli Olsen. Han er født i 1957 i Tórshavn og uddannet på Glyptoteket og Kunstakademiet i København. Hans Pauli Olsen har udviklet en unik figurativ udtryksform, hvor menneskefiguren er det bærende element. Han vil fortælle om sin kunst, og beskrive arbejdet med at lave ”Værftsarbejderne”.

Instruktøren
Filmen er instrueret af Katrin Ottarsdóttir, der også er født i 1957 i Tórshavn. Hun er uddannet fra Den Danske Filmskole og har instrueret spillefilm, novellefilm og portrætfilm.

Værftsarbejderne
Vi spadserer den korte vej til ”Værftsarbejderne” og oplever skulpturerne sammen med kunstneren. Herefter runder vi af i Værftsmuseet, hvor der over en kop kaffe/the er mulighed for at møde frivillige, tidligere værftsarbejdere samt tale videre med Hans Pauli Olsen.

Arrangementet er et samarbejde mellem Værftsmuseet og bibliotekerne. Det starter på Biblioteket på Kulturværftet og slutter på Værftsmuseet.

Pris:                50,- (+ 10,- i billetgebyr)
Billetbestilling: https://helsbib.dk/arrangementer/voksne/film-ingen-kan-lave-det-perfekte

Bog om Værftet - "Meget mere end skibe...."

Meget mere end skibe FORSIDE page 001Der er udgivet et stort antal bøger om Værftet. Langt de fleste har fokuseret på de mere end 400 skibe, som Værftet byggede fra starten i 1883 og frem til lukningen i 1983. Men Værftets produktion begrænsede sig ikke bare til skibe – så langtfra endda. Som det fremgår af virksomhedens oprindelige navn – Helsingør Jernskibs- og Maskinbyggeri – så nøjedes Værftet ikke med at bygge skibene, men fra første færd også det tilhørende maskineri. Siden fulgte også en lang række af vidt forskellige produktioner – både til ind- og udland – og med stor betydning for såvel økonomi som beskæftigelse. Det fortælles der for første gang samlet om i en lille bog skrevet af journalist Bent Jørgensen, der også tidligere har skrevet flere bøger om netop skibene fra Værftet.

”Meget mere end skibe…” udkom den 4. december 2017. Bogen, der er rigt illustreret, sælges på Værftsmuseet og på Helsingør Bymuseum. Prisen er 100 kroner.