Bentværft

Fyraftensmøde 25. oktober kl. 16 - 17.30

CSC Jinling Shipyard. DFDS. RoRo design by KNUD E. HANSEN 2Værftsmuseet inviterer igen til et af de populære fyraftensmøder, og denne gang kommer direktør Finn Wollesen fra skibstegnestuen KNUD E. HANSEN. Tegnestuen, der har domicil i Helsingør, er blandt verdens førende designere af blandt andet krydstogtskibe.

Finn Wollesen vil fortælle om firmaets spændende historie og dets aktiviteter i dag. Desuden om samarbejdet med Helsingør Skibsværft, hvor firmaets grundlægger Knud E. Hansen startede sin karriere som ingeniør.

Det foregår som sædvanlig i det gamle, stemningsfulde bestyrelseslokale med malerierne af Værftets forskellige direktører på væggene. Vi sidder rundt om det læderbetrukne bestyrelsesbord, og undervejs vil der blive serveret en øl eller vand. Tilmelding er ikke nødvendig, og der er gratis adgang.

Der er gratis entré. Tilmelding ikke nødvendig.

Bog om værftet - "Meget mere end skibe..."

Meget mere end skibe FORSIDE page 001

Der er udgivet et stort antal bøger om Værftet. Langt de fleste har fokuseret på de mere end 400 skibe, som Værftet byggede fra starten i 1883 og frem til lukningen i 1983. Men Værftets produktion begrænsede sig ikke bare til skibe – så langtfra endda. Som det fremgår af virksomhedens oprindelige navn – Helsingør Jernskibs- og Maskinbyggeri – så nøjedes Værftet ikke med at bygge skibene, men fra første færd også det tilhørende maskineri. Siden fulgte også en lang række af vidt forskellige produktioner – både til ind- og udland – og med stor betydning for såvel økonomi som beskæftigelse. Det fortælles der for første gang samlet om i en lille bog skrevet af journalist Bent Jørgensen, der også tidligere har skrevet flere bøger om netop skibene fra Værftet.

”Meget mere end skibe…” udkom den 4. december 2017. Bogen, der er rigt illustreret, sælges på Værftsmuseet og på Helsingør Bymuseum. Prisen er 100 kroner.