Bentværft

Bog om værftet - "Meget mere end skibe..."

Meget mere end skibe FORSIDE page 001

Der er udgivet et stort antal bøger om Værftet. Langt de fleste har fokuseret på de mere end 400 skibe, som Værftet byggede fra starten i 1883 og frem til lukningen i 1983. Men Værftets produktion begrænsede sig ikke bare til skibe – så langtfra endda. Som det fremgår af virksomhedens oprindelige navn – Helsingør Jernskibs- og Maskinbyggeri – så nøjedes Værftet ikke med at bygge skibene, men fra første færd også det tilhørende maskineri. Siden fulgte også en lang række af vidt forskellige produktioner – både til ind- og udland – og med stor betydning for såvel økonomi som beskæftigelse. Det fortælles der for første gang samlet om i en lille bog skrevet af journalist Bent Jørgensen, der også tidligere har skrevet flere bøger om netop skibene fra Værftet.

”Meget mere end skibe…” udkom den 4. december 2017. Bogen, der er rigt illustreret, sælges på Værftsmuseet og på Helsingør Bymuseum. Prisen er 100 kroner.