ff2


VESTINDISKE SPOR - Frederik Ferdinand Hansens aftryk

En udstilling om Frederik Ferdinand Hansen på Flynderupgård Museet

Historisk arv og den nyeste teknologi går hånd i hånd i den nye udstilling om Flynderupgårds ejer i årene 1835-1839, og tidligere prokurator på de dansk vestindiske øer.

Udstillingen er lavet i samarbejde med CATCH-uddannelsen og A Gothic Tale og kan ses på Flynderupgård Museet frem til juni 2018.


Spies plakat A3 2korrektur web


Udstilling om Simon Spies

Den 2. juni 2017 åbnede udstillingen om Simon Spies, manden der gjorde det muligt for hundredtusinder af almindelige danskere at rejse ud og opleve verden.

I en tid hvor rejselivet var de færreste forundt, satte Simon Spies charterrejsen på dagsordenen som en af de første. Med hans egne ord handlede det om at sælge oplevelser og arrangere folkevandringer, så almindelige mennesker kunne rejse ud, få sol på maven, blande kromosomer og se denne verden - før den næste.

Via private genstande fortæller udstillingen om mennesket Simon Spies, der fra en tidlig alder ikke ville lade sig begrænse, og som livet igennem udforskede, udfordrede og overskred grænser.  Den fortæller om direktøren og den progressive forretningsmand, der var en kreativ iværksætter allerede i barndommens Helsingør, på trods og på tværs.  Den tegner et billede af et søgende, sammensat og usædvanligt menneske, der livet igennem både søgte ud i verden og ind i sindets kringelkroge, gjorde det umulige muligt og havde et hidtil uset talent for selviscenesættelse. 

Udstillingen kan ses på Helsingør Bymuseum, Sct. Anna gade 36, 3000 Helsingør frem til og med 31. maj 2019.


Museumsbladet nr2


Nyt nummer af 'Forening & Museum' på gaden

Så er det nye nummer af Helsingør Kommunes Museers kulturhistoriske tidsskrift på gaden.

Man kan læse en artikel om et besøg i Helsingør i sommeren 1940, hvor skribenten græmmes over den store plads, der opstod ved Havnegade, da hele karréen blev nedrevet efter Jernbanehotellets brand i foråret 1938. Man kan også læse om og se billeder af det for længst nedrevne landsted Birkehøj på toppen af kystskrænten ved Højstrup, og man kan se et hidtil ukendt portræt af Helsingør-købmanden Frederik Bagger Roholdt, der blev solgt ved en auktion for nylig for blot 750 kr. I en artikel om den omstridte tidligere brandstation ved Svingelport bringes arkitekt Poul Holsøes oprindelige tegninger til bygningerne.

Køb bladet på Helsingør Bymuseum.


dfds hjemmeside


Porten til verden – DFDS i 150 år

I december 2016 er det 150 år siden, at etatsråd C.F. Tietgen tog initiativ til at etablere Det Forenede Dampskibs Selskab – forkortet DFDS.

Det markerer Værftsmuseet med en særudstilling Porten til verden – DFDS i 150 år. Læs mere her...