Julefrokost i Spisestuen på Flynderupgård Museet 

Årets julefrokost tager udgangspunkt i julen, som den var i 1920’erne. I mange år har julegrisen måtte lade livet, når maden skulle på bordet, for skinke og flæsk var vigtigt til jul. Årets menu tager udgangspunkt i dette.

Se detaljer om julefrokosten og menuen her Julefrokost i Spisestuen

mh sylte pølse b web

 

helsingørtapetet plakat web

Museerne Helsingør blandt tre museumsprojekter, der modtager støtte fra VELUX FONDEN

stemmer fra vaerftet

 

Museerne Helsingørs projekt Stemmer fra værftet. Erindringer om værftskultur som forskningsfelt og museal formidlingspraksis er blandt tre museumsprojekter der netop har fået tilsagn om støtte fra VELUX FONDEN. Støtten er givet til projekter der sætter fokus på at styrke forskning og nytænke formidling.


I projektet er vi optaget af, hvordan vi med indsamlede og lydformidlede erindringer fra tidligere ansatte på de danske værfter kan skabe nærværende og vedkommende museumsoplevelser for museumsgæster på Værftsmuseet i Helsingør.


Overordnet består projektet af to dele. Med den første del af projektet ønsker vi at kvalificere, hvad det mere præcist betyder for menneskers erindringsarbejde, når indsamling af deres erindringer sker i forskellige kontekster og bliver udløst af forskellige påvirkninger eller memory triggers. Hvordan påvirker det fx erindringer at gense bygninger fra en tidligere arbejdsplads eller at erindringsarbejdet igangsættes i samtale over et fotoalbum?


I den anden del af projektet undersøger vi, hvordan forskellige formidlingsmæssige bearbejdninger af de indsamlede erindringer kan skabe en lydformidling, der giver museumsgæsten mulighed for både individuel identifikation og en social museumsoplevelse. 


Projektet er forankret på Museerne Helsingør og ledes af museumsinspektør, Ph.d Iben Vyff

Projektet er et samarbejde mellem Museerne Helsingør, forskningsgruppen Erindring og fortidsbrug (RUC) og Operate Experience.


Bevillingen er på 3,9 mio. kr.


VELUX FONDEN er en almennyttig fond, der støtter videnskabelige, kulturelle, sociale og miljømæssige formål samt projekter vedr. aktive ældre, aldrings- og øjenforskning – med det fælles formål at fremme det danske demokratiske samfund på et oplyst, inkluderende og bæredygtigt grundlag. I 2018 uddelte VELUX FONDEN 263 millioner kr. 


VELUX FONDEN er stiftet i 1981 af civilingeniør Villum Kann Rasmussen - grundlægger af bl.a. VELUX A/S og andre firmaer i VKR Gruppen, der har til formål at bringe dagslys, frisk luft og et bedre miljø ind i menneskers hverdag.


Det er femte gang, VELUX FONDEN uddeler midler under fondens museumsprogram.

velux fonden 9 9 hvid baggr 0