Helsingør Bymuseum Strandvasker fra Snekkersten

Helsingør Kommunes Museer har gennem snart mange år stået for og deltaget i en lang række udgravninger i Helsingør og i omegnen. Og altid har vi mærket stor interesse fra de forbipasserende med det nærmest standardiserede spørgsmål: »Hvad finder I dernede?« Og de lytter med stor glæde og interesse. Og vi har fundet rigtig meget, der kan afsløre endnu mere af vor særegne bys og områdes historie.

Udstillingen viser lidt af det, der er fundet gennem årene, og som sætter vor nutid i et langt mere spændende perspektiv. Skelettet af en strandvasker fra Snekkersten, der fik politiets bevågenhed, rester af senmiddelalderens og renæssancens sandstenskaminer og fint dekorerede ovnkakler fra byens fornemme hjem, stumper af fine sager som stentøjskrus, -krukker, kakler og fliser hjembragt fra den store verden i 15- og 1600-årene.

Og stumper i tusindvis af helsingoranernes lerfade, -skåle, stjertpotter, gryder og kridtpiber. For blot at nævne bare lidt af jordens herligheder.