Contoir på Skibsklarerergaarden
Skibsklarergaardens boutik
Bryghuset i Skibsklarerergaardens baggård

Der er flere forskellige grupper af frivillige på kommunens museer. Mød nogle af dem her og kontakt koordinator Merete Nygaard Frederiksen (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) hvis du har lyst til at være med.

Værftsgruppen er tidligere ansatte på Helsingør Værft, der nu er med til at holde gang i Værftsmuseet.

Frivilliggruppen Vennerne hører til Flynderupgård og arbejder med temaer inden for Håndværk, madkultur, havebrug og landbrug. I gruppen finder man husmødre der sylter til museets erindringskøkken og laver håndarbejde, sildelauget der ryger sild samt smedene og de andre hyggelige håndværkere. Gruppen står bag de populære aktiviteter på Flynderupgård hvor de også har mødested.

Frivilliggruppen Klarererne arbejder med Helsingørs historie i sundtoldstiden og sørger for den daglige rundvisning på Skibsklarerergården. Gruppen står bag museernes store tilbagevendende begivenhed Sundtoldsmarkedet hvert år i august måned. Gruppen holder til på Skibsklarerergården.

Sypigerne er en gruppe bestående af kvinder der året igennem arbejder med at klæde kulturen på i Helsingør. Sypigerne står b.la. bag de mange dragter fra 1800 tallet, der klæder de mange medvirkende på til Sundtoldsmarkedet. Gruppen holder til på Skibsklarerergården.

Arkivarerne er en gruppe af frivillige der interesserer sig for arkivarbejde. Denne gruppe arbejder med museernes arkiver samt bogbinding, Denne gruppe mødes ikke fast men samles et par gange om året til festlige lejligheder.