Helsingør Kommunes Museer

Byvandringer i det gamle Helsingør
Helsingør gamle bydel er fuld af historie. Byen er formet af den velstand, der fulgte i kølvandet på Øresundtolden, og en vandring gennem Helsingørs gamle bykerne giver er et godt indblik i byens historie. Bybilledet er præget af smukke gotiske borgerhuse, nyklassicistiske palæer og veludstyrede købmandsgårde fra det sene 1700-tal. Turen går rundt i de smalle gader, forbi kirker, borgerhuse, værtshuse og andre minder fra en svunden tid.
Varighed: 1½ time

Pris: 900 kr.

Deltagerantallet er max 25 personer

Kontakt:

Omvisning på Helsingør Bymuseum - Et kik ind i fortiden
Et besøg med forskellige nedslag i byens historie. Med udgangspunkt i Bymuseets fine bymodel, udarbejdet på baggrund af brandtaksationerne anno 1801, fortælles om livsvilkår, handel og byens forskellige samfundsklasser. Adelsfamilien Birgitte Gøye og Herluf Trolles fine dansesal besøges ved omvisningen.

Pris: 800 kr. + entre
Deltagerantallet er max 20 personer

Kontakt:

Omvisning på Værftsmuseet – Gamle værftsarbejdere fortæller
Helsingør Skibsværft lukkede i 1983. Arbejdere og funktionærer gik hjem, men minder fra en arbejdsplads, der i mange år var Helsingørs største og en del af byens sjæl, lever videre. På Værftsmuseet viser de tidligere værftsarbejdere rundt og fortæller personlige beretninger fra tiden på Værftet. I forbindelse med besøget er der efter aftale mulighed for at se de tidligere produktionshaller, der ligger bag museet.

Pris: 600 kr. for grupper indtil 10 personer

800 kr. for grupper på 11- 25 personer
Indtil medio 2017 er der gratis entre til museet

Ved ferie henvises ved autosvar til:

Omvisning på Flynderupgård Museet – kulturlandskabet i forandring
Flynderupgård Museet ligger smukt ved skov og marker i Espergærde. Museet har skiftende udstillinger, der alle kredser om kulturlandskabet. En omvisning på Museet giver en introduktion til gårdens historie og landskabet omkring, med besøg i den aktuelle særudstilling, museets faste fiskeriudstilling og vandring i skulpturhaven. Efter aftale kan det historiske landbrug besøges.

Varighed: 1½ time

Pris: 800 kr. + entre
Deltagerantallet er max 25 personer

Lightversion:
I weekenden tilbydes grupper en kort introduktion til gårdens historie og udstillingerne ca. 10 minutter ved museumsværten. Introduktionen er gratis, der betales kun entre. Museumsværten skal have besked om gruppens ønske.

Kontaktinfo:

Omvisning på Skibsklarerergaarden – Helsingør i Sundtoldens tid
Tilbyder efter aftale særomvisninger for grupper i og uden for museets åbningstid. En omvisning i Skibsklarerergaarden er en rejse tilbage til Sundtoldens Helsingør. Det er både en fortælling om Øresundstolden og dens store betydning for Helsingør såvel som resten af Danmark samt fortællingen om livet i Skibsklarerergaarden anno 1800.

Pris: 600 kr. for grupper indtil 10 personer + entre
800 kr. for grupper på 11- 25 personer + entre
Deltagerantallet er max 15 personer
Grupper på indtil 8 personer er velkommen til at deltage i museets offentlige omvisninger pris per person 35 kr.

Ved ferie henvises ved autosvar til: