Helsingør Kommunes Museer

Gratis familiebyvandringer denne sommer

byvandring

I maj, juni og juli kan du ganske gratis tage dine børn med på byvandringer i Helsingør. På barnevognsbyvandringen kan mødre på barsel eller andre, der trænger til lidt adspredelse under barnevognsturene, høre mere om helsingoranernes pudsige og overraskende liv i renæssancen. På børnebyvandringen kan børn mellem 7-13 år få lov at komme helt tæt på fortiden ved at se, røre og lege sig frem til, hvordan hverdagen for 400 år siden var forskellig og ens i forhold til hverdagen i dag.

Byvandringerne er blevet til i et samarbejde mellem Helsingør Kommunes Museer og arkæologi- og historiestuderende ved Københavns Universitet, Emilie Howe Gersager.

Det kræver ingen tilmelding at deltage – bare mød op.

Hvor: Byvandringerne starter på Wiibroe Plads ved løvespringvandet, hvorfra vi bevæger os rundt i Helsingørs gamle bymidte.

Hvornår: Byvandringerne tager omkring 1,5 time. Man kan følge med, så længe man har lyst.

B) Lørdag d. 20. kl. 13

A) Tirsdag d. 23. kl. 10.30

A) Tirsdag den 30. kl. 10.30

B) Søndag d. 4. kl. 13

A) Tirsdag d. 6. kl. 10.30

A) Onsdag d. 14. kl. 10.30

B) Lørdag d. 17. kl. 13

A) Onsdag d. 21. kl. 10.30

B) Onsdag d. 28. kl. 10.30

A) Onsdag d. 28. kl 13

A) Torsdag d. 6. kl 10.30

A) Torsdag d. 13. kl 10.30

B) Fredag d. 28. kl.10.30

A) Barnevognsbyvandring  B) Børnebyvandring

Byvandringer i det gamle Helsingør
Helsingør gamle bydel er fuld af historie. Byen er formet af den velstand, der fulgte i kølvandet på Øresundtolden, og en vandring gennem Helsingørs gamle bykerne giver er et godt indblik i byens historie. Bybilledet er præget af smukke gotiske borgerhuse, nyklassicistiske palæer og veludstyrede købmandsgårde fra det sene 1700-tal. Turen går rundt i de smalle gader, forbi kirker, borgerhuse, værtshuse og andre minder fra en svunden tid.
Varighed: 1½ time

Pris: 900 kr.

Deltagerantallet er max 25 personer

Omvisning på Helsingør Bymuseum - Et kik ind i fortiden
Et besøg med forskellige nedslag i byens historie. Med udgangspunkt i Bymuseets fine bymodel, udarbejdet på baggrund af brandtaksationerne anno 1801, fortælles om livsvilkår, handel og byens forskellige samfundsklasser. Adelsfamilien Birgitte Gøye og Herluf Trolles fine dansesal besøges ved omvisningen.

Pris: 800 kr. + entre
Deltagerantallet er max 20 personer

Omvisning på Værftsmuseet – Gamle værftsarbejdere fortæller
Helsingør Skibsværft lukkede i 1983. Arbejdere og funktionærer gik hjem, men minder fra en arbejdsplads, der i mange år var Helsingørs største og en del af byens sjæl, lever videre. På Værftsmuseet viser de tidligere værftsarbejdere rundt og fortæller personlige beretninger fra tiden på Værftet. I forbindelse med besøget er der efter aftale mulighed for at se de tidligere produktionshaller, der ligger bag museet.

Pris: 600 kr. for grupper indtil 10 personer

800 kr. for grupper på 11- 25 personer
Indtil medio 2017 er der gratis entre til museet
Ved ferie henvises ved autosvar til Benedikte Fenger, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., eller direkte til Værftsmuseets +45 49 28 18 16.

Omvisning på Flynderupgård Museet – kulturlandskabet i forandring
Flynderupgård Museet ligger smukt ved skov og marker i Espergærde. Museet har skiftende udstillinger, der alle kredser om kulturlandskabet. En omvisning på Museet giver en introduktion til gårdens historie og landskabet omkring, med besøg i den aktuelle særudstilling, museets faste fiskeriudstilling og vandring i skulpturhaven. Efter aftale kan det historiske landbrug besøges.

Varighed: 1½ time

Pris: 800 kr. + entre
Deltagerantallet er max 25 personer

Lightversion:
I weekenden tilbydes grupper en kort introduktion til gårdens historie og udstillingerne ca. 10 minutter ved museumsværten. Introduktionen er gratis, der betales kun entre. Museumsværten skal have besked om gruppens ønske.

Omvisning på Skibsklarerergaarden – Helsingør i Sundtoldens tid
Tilbyder efter aftale særomvisninger for grupper i og uden for museets åbningstid. En omvisning i Skibsklarerergaarden er en rejse tilbage til Sundtoldens Helsingør. Det er både en fortælling om Øresundstolden og dens store betydning for Helsingør såvel som resten af Danmark samt fortællingen om livet i Skibsklarerergaarden anno 1800.

Pris: 600 kr. for grupper indtil 10 personer + entre
800 kr. for grupper på 11- 25 personer + entre
Deltagerantallet er max 15 personer
Grupper på indtil 8 personer er velkommen til at deltage i museets offentlige omvisninger pris per person 35 kr.

Ved ferie henvises ved autosvar til This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., direkte tlf. til Skibsklarerergaarden 49 18 18 36.