Skibsklarerergaarden fjerpen og blækhus i contoir

Kulturnat i Helsingør fredag d. 29. september

Vi holder åbent kl. 18 - 22. I Skibsklarerergaarden byder husholdningen indenfor – oplev aftenstemningen i den gamle skibsproviantering i Strandgade.

Knejpe Festival; Fællessang og sømandsviser fra havet

fredag d. 6. oktober og lørdag d. 7. oktober

Byens ældste udskænkningssted genoplives på Skibsklarerergaarden under årets Knejpe Festival. I skipperstuen på museet bydes der indenfor til fællesang og ægte sømandsknejpe stemning.  Til tonerne af gamle sømandsviser kan du nyde en skummende øl eller en genever. Syngepigerne synger for til fællessang.

I Stundtoldstidens Helsingør gæstede kaptajner og søfarende skipperstuen for at nyde et måltid mad og en dram. Alt imens der blev udvekslet historier fra togter og farlige sejladser eller fremmede steder. Sang var en del af sømændenes fælleskab. Det kan opleves i Skibsklarerergaarden fredag og lørdag aften.

Der er fri entré.

Hør sandfærdige løgnehistorier i efterårsferien

Een af Danmarks bedste fortællere, André Andersen, én af idémændene bag Wordsfestivalen, er i efterårsferien klar til at tage dig med på to forskellige fortællinger.

Fanden ta’ den Albatros

I Skipperstuen på Skibsklarerergaarden kan du sætte dig godt til rette og høre ”Fanden ta’ den Albatros”. Hvis du fløjter ombord så syr du vinden fast og pas på albatrossen - det kan være din gamle skipper der hverken er blevet lukket ind i himmel eller helvede! Tag med tilbage i tiden til en tid hvor Helsingør var berygtet på de syv have! Hør fortællinger om overtro, heltemodige redninger og den ironiske skæbne der har sin egen agenda. Hvordan blev "Smukke Pete" til "Tandløse Pete" og sidenhen til "Døve Pete”?  André Andersen fortæller sandfærdige løgnehistorier, som landkrabber har svært ved at tro på, fordi de aldrig har været til søs! Sømændene har fortalt dem på knejperne, så det må jo være rigtig nok!

Kugler, krudt og koen på første

Her er André klar til at tage dig med på en tur igennem Helsingørs gamle gader! En vandring hvor du nærmest kan lugte krudtrøgen når André fortæller og opfører anekdoter fra Helsingørs tid som en af Danmarks vigtigste havnebyer, historier det kan være svær at tro på! Hør om skeletterne i munkekvarteret, aben fra færgestrædes uhyggelige død, om koen på første sal og nogen af alle de andre fortællinger, der er kommet André for øre, og som er med til at give en god beskrivelse af Helsingør, helt fra de store sejlskibes tid og op til dagene, hvor Helsingørs skibsværft blev til et kulturværft. Og de er selvfølgelig sande hver og een - har vi hørt...

Historierne er et samarbejde mellem Helsingør Teater, André Andersen og Museerne Helsingør.

Sandfærdige løgnehistorier i efterårsferien

Uge 42: mandag den 16. - lørdag den 21. oktober

Hver dag kl. 11 Fanden ta’ den albatros (varighed ca. 40 minutter)

Hver dag kl. 12 Kugler, krudt og koen på første (varighed ca. 60 minutter)

Pris: 50 kroner for voksne. Børn under 12 gratis

Billetter: købes i Skibsklarerergaarden

eller på www.helsingor-teater.dk:

Bedst for børn fra 7 år og helt sikkert også for deres forældre/bedsteforældre.