Gamle danske husdyrracer

Museet deltager i arbejdet med at bevare de gamle danske husdyrracer. Læs mere om bevaringsarbejdet her.

Fra den gamle røde malkeko til den jyske hest, landgris, landgås, landfår og den hvide italienske høne. De har alle en plads på gården og en historie at fortælle. Om sommeren befinder alle dyrene sig  ude i kulturlandskabet og om vinteren er dyrene, undtagen fjerkræet, inde i staldene og kan besøges sammen med personale.

 


 

Den røde danske malkeko

Måske mere end de fleste andre dyr sætter den røde danske malkeko agerlandskabet i historisk perspektiv.

Det rolige sind og den tætte omgang køerne har med museets personale, gør det muligt at kunne komme helt tæt på og iagttage museets koflok når den hviler tæt op ad markstien. – Eksempelvis hvordan deres øre fanger hver en lyd og bevægelse omkring dem mens de med lukkede øjne ligger helt stille og nyder dagens summen.

 


 

Dyrene

Den jydske hest

Når du ankommer til museet via Agnetevej er Jakob og Jane, Flynderupgårds to jyder, de første der tager imod.

Jane er blevet en gammel dame på 22 år, og ligger derfor mere ned end hun plejer. 22 år er en meget flot alder for den jydske hest. Hun har det fortsat godt, er i god stand og nyder sommerfolden med sit voksne føl Jakob på 17 år. 

Vi ser frem til at museet med tiden igen vil kunne vise hvordan den jydske hest forestod arbejdet i ageren sammen med bonden.

 


 

Dyrene

Den gamle danske landracegris

I foråret har Ornen Hr Lund været på besøg hos museets damer. Du kan derfor også møde seks smågrise fra i sommers når du besøger museet eller går en tur i landskabet.

Følg evt. museets instagram-profil for nyeste opdateringer her.

 


 

Ny “grisesti”

Siden maj 2020 har museets gæster kunnet opleve de gamle danske landrace-grise i deres rette element – som en integreret del af det levende kulturlandskab på Flynderupgård.

Den nyetablerede udendørs grisefold er resultatet af en bred, fælles indsats med passionerede frivillige kræfter, der har ”givet den hele armen” når det kom til at finde håndholdte løsninger på diverse konstruktionsmæssige udfordringer.Der var fra starten af en klar vision om at benytte sig af autentiske materialer, værktøj og arbejdsmetoder ved opførelsen af hegnet og lave så meget som muligt ved håndkraft.

 


 

Dyrene

Gårdens katte

Staldkatten hører til på gården…

Vi har i samarbejde med Dyrlægehuset Arken neutraliseret, vaccineret, øremærket og tyndet ud i katteflokken på gården. Den består nu af en sund flok kælne stald-ambassadører samt et par lidt mere sky, som viser deres styrke ved at holde musebestanden nede på gården.

 


 

Kontakt

Tlf: 49281900
Email: flynderupgaard@helsingor.dk

Læs mere her…

Adresse:
Agnetevej 9
3060 Espergærde

 

Årskort

Køb et årskort og få adgang til uendelige unikke oplevelser med familie, venner og kolleger eller på egen hånd og hjælp os samtidig med at bevare og udvikle Flynderupgård Museet i en historisk ramme.

Læs mere her…

Åbningstider

Spisehuset holder åbent for take away i påsken fra d. 1.april – 5. april alle dage fra kl. 11-15.

Takt og tone

Læs mere her…