Årets gang på gården

Årets gang på lystgården

Vi inviterer året igennem til en vifte af berigende, smukke, rolige og festlige arrangementer – som for 100 år siden. Link til årskalender 2020

Alle årets dage udfolder den daglige gøren og laden i agre, hegn, stalde og stuer sig på lystgården.

 

Følg her de nært forestående arrangementer på Flynderupgård Museet.

 


 

Tidligere arrangementer

Årets gang på gården

Tirsdag den 13. – fredag den 16. oktober

Kartoffelferie OBS ændringer i programmet på grund af Corona.

Spørger du dine bedsteforældre, husker de måske kartoffelferien som noget med knoldede kartofler, jord under neglene og hårdt arbejde i marken. I dag kender vi kartoffelferien som efterårsferie, hvor hele familien hygger sig og laver spændende aktiviteter.

I efterårsferien kombinerer vi de to generationers erindringer, når vi inviterer hele familien til nogle hyggelige timer, hvor I kan grave kartofler op og få jord under neglene. Akkurat som i gamle dage er både store og små engagerede i arbejdet med kartoflerne. I marken graver vi kartofler op som kan I naturligvis købe med hjem.

På grund af Coronavirus får vi desværre ikke mulighed for at presse æblemost i år.

Ugen igennem er der mulighed for at lave kastanjedyr, kværne mel og valse havre, spise pandekager og købe ny røgede sild og forskellige hjemmelavede syltevarer. 

Det historiske køkken holder åbent og serverer god gammeldags dansk mad. I kan også købe varm kakao eller kaffe og kringle. Er vejret til det, kan I spise medbragt mad ved de udendørs borde og bænke.

 

Aktiviteterne foregår tirsdag til fredag kl. 10-15.

Entré: Børn/unge under 18 år er gratis. Voksne 55 kr.

 

Opdatering 09. oktober 2020:

Kartoffelferien afholdes i en mindre skala i år og vi opfordrer til, at man kommer enten formiddag 10 – 12 eller eftermiddag 13 – 15  (institutioner opfordres til at aftale besøg på andre tidspunkter).

Der er begrænset antal der kan deltage, i velkomstboden holdes der styr på at vi ikke er for mange ad gangen. Det meste vil ligne sig selv, dog vil det ikke være muligt at lave roelygter i år, ligesom at pandekagerne vil blive stegt af de frivillige i pandekageboden og det ikke vil være muligt at presse æblesaft.

Ved yderligere udmeldinger om begrænset antal, tilmelding og andre forholdsregler orienterer vi løbende her på hjemmesiden.

 


 

Årets gang på gården

Tirsdag den 29. september

Fællesspisning – AFLYST

Af hensyn til den nuværende situation mht. corona har vi valgt at aflyse den næste fællesspisning her i slutningen af september.
Vi håber, vi kan spise sammen igen i slutningen af oktober.

Konceptet er enkelt – Vi spiser sammen på Flynderupgård Museet i Espergærde og nyder et måltid med andre i de smukke omgivelser.
Vi spiser på gårdspladsen og hejseladen om sommeren og om vinteren rykker vi ind i værkstedsladen.
Vi mødes kl 17 og stiller op sammen indtil maden er klar kl 17.30.
Menuen er endnu ikke fastlagt
Det koster 75 kr. for voksne og 40 kr. for børn under 12 år.
Billetter købes via mobile pay, men er ikke sat til salg endnu.
Hvis I ikke har mobile pay kan billetter reserveres på tlf. 41869371
– se evt. mere om fællesspisningerne på facebook her.

Årets gang på gården

Onsdag den 23. september

Vild middag (udendørs)

Grønt medborgerskab (nyttehaverne) har med penge fra Praktisk Økologi gjort det muligt at invitere til dette arrangement, hvor vi sammen sanker, høster, tilbereder og nyder en vild middag i de kulturhistoriske rammer her på Flynderupgård Museet kl. 13-18. Læs mere her.

 

Tilmeld ved at sende mail til lene@ljmail.dk skriv ”Vild middag” samt navn på den/dem, der ønsker at deltage. Din tilmelding er først gældende, når du har fået bekræftigelse på, at du har fået plads(er) til arrangementet, da der er et begrænset antal.

 


 

Kontakt

Tlf: 49281907
Email: museerne@helsingor.dk

Læs mere her…

Adresse:
Agnetevej 9
3060 Espergærde

 

Årskort

Køb et årskort og få adgang til uendelige unikke oplevelser med familie, venner og kolleger eller på egen hånd og hjælp os samtidig med at bevare og udvikle Flynderupgård Museet i en historisk ramme.

Læs mere her…

Åbningstider

OBS. Pga. Covid-19 har vi lukket t.o.m d. 1. marts

Normale åbningstider:
Tirsdag - søndag: kl. 10 -16
Mandag: Lukket

Takt og tone

Læs mere her…