Velkommen til Flynderupgård Museet

Flynderupgård Museet

En lystgård i kulturlandskabet anno 1920

 

Midt i det storslåede nordsjællandske landskab ligger lystgården Flynderupgaard omgivet af enge, røde græssende køer og Egebæksvangs maleriske skovbryn, der indbyder til kurv og kaffe.

Flynderupgård er alles historiske landsted. Her kan du som gæst kan tage en pause fra hverdagen.
I de herskabelige stuer med udsigt over prydhaven og blåregn på terrassen ligger dagens avis klar. I nyttehaven høstes grønt til spise- køkkenets pander og gryder som i gamle dage. I de gamle avlsbygninger med adgang til stalden, overvintrer gårdens dyr efter en lang sommer på græs i det levende kulturlandskab.

Flynderupgaard Museet er en del af Nationalparken Kongernes Nord- sjælland og her opleves den nære fortids agerlandskab med vilde blomster i grøftekanter, insekter i bæk og hegn, forårets nattergalesang og aftendufte, og de fordrevne valmuer og kornblomster i den bølgende mark.

Livet på lystgården er en vifte af viden og berigende, smukke, rolige og festlige oplevelser hele året. Følg lystgårdens liv på nært hold og tag del i blandt andet Majfest, Fårenes dag, Sølvbryllup i stuerne, en juleaften på lystgården og den daglige gøren og laden i agre, hegn, stalde og stuer, med fællesspisninger og arbejdende værksteder – som for 100 år siden.

 


 

Flynderupgård Museet

Picnickurv fra det historiske køkken

Nyt tiltag på museet: Fyld en kurv med lækkerier fra det historiske køkken og nyd den dit foretrukne sted i haven.

Læs mere her.

 


 

Kontakt

Tlf: 49281900
Email: museerne@helsingor.dk

Læs mere her…

Adresse:
Agnetevej 9
3060 Espergærde

 

Årskort

Køb et årskort og få adgang til uendelige unikke oplevelser med familie, venner og kolleger eller på egen hånd og hjælp os samtidig med at bevare og udvikle Flynderupgård Museet i en historisk ramme.

Læs mere her…

Åbningstider

Tirsdag - søndag: kl 10 -16
Mandag: Lukket

Takt og tone

Læs mere her…