Aktuelle arrangementer

Børstenbindingsworkshop

Lørdag d. 14. nov. fra kl. 10 -14. Udsolgt
Lørdag d. 28. nov. fra kl. 10 -14. Få pladser tilbage

Pga. stor interesse i workshoppen har vi oprettet en ekstra workshopdag.

Workshoppen er for dig, der kan lide at bruge hænderne og har lyst til at prøve kræfter med et håndværk, der bliver færre og færre der kan.

Velegnet for både børn og voksne.

Praktisk information:

Tidsrum: Workshoppen starter kl. 10 med instruktion. Det tager ca. 3-4 timer at lave en børste.
Pris: 55 kr./person (inkl. entre til museet samt materialer). Betaling i butikken på dagen.
Tilmelding: Nødvendig pga. covid-19. Til Line på stall@helsingor.dk
Deltagerbegrænsning: 10 personer. Tilmelding er efter devisen først til mølle

Foredrag: Fra flygtningebarn til byrådsmedlem

UDSAT til foråret.

Pris: 70 kr (50 kr. for studerende og medlemmer af museumsforeningen).

Tilmelding nødvendig pga covid 19 senest mandag d. 02.11. på email: kaa03@helsingor.dk

Omgivet af Helsingørtapetets broderede fortællinger om flugt og kulturmøder på Bymuseet, fortæller Suzan Daoud om sin egen opvækst og ungdom i en flygtningelejr i Libanon. Her blev hun født i 1980 og tilbragte de første 12 år af sit liv som statsløs palæstinenser. Hun var den ældste af ni børn, moderen var analfabet, og faderen kørte taxa uden for lejren for at tjene til familiens overlevelse.

De boede trangt på 25 m2, og der var tit luftalarm, så de måtte søge skjul. Efter flere år uden udsigt til forbedring af familiens liv flygtede faderen til Europa for at få arbejde. Der gik tre år, før de endelig fik brev fra Danmark, at han havde fået en bolig og opholdstilladelse. Så var det muligt at få familiesammenføring, og i 1992 kom moderen og børnene til Tønder i Sønderjylland.

Senere flyttede familien videre til Humlebæk, og de var meget bevidste om, at lære det danske sprog for at falde bedre til, få en uddannelse og arbejde. Suzan drømte om at blive læge men læste i stedet til farmakonom og senere til Lægemiddelkonsulent. Interessen for politik fik hende til at undersøge de danske partier og vælge det, der lå hendes hjerte nærmest. I første omgang blev det SF og senere Socialdemokratiet. I 2009 blev hun opfordret til at stille op ved kommunalvalget i Fredensborg-Humlebæk, og her startede hendes lokalpolitiske karriere.

Arrangementet foregår i Trollesalen på Bymuseet omgivet af det smukke Helsingørtapet, en 31 meter lang broderet fortælling. Det er skabt af 32 flygtningekvinder og beskriver netop deres dramatiske oplevelser fra hjemlandet til mødet med en helt anden kultur i Danmark.

Museet åbner kl 18, så der er mulighed for at se tapetet inden foredraget. Kaffe, te og kage kan købes. Vi sørger for god afstand i den rummelige sal, og at alle regler ift. corona overholdes. Max 30 pladser og tilmelding nødvendig senest mandag d. 02.11. på email: kaa03@helsingor.dk. Det koster 70 kr. at deltage, 50 for studerende og medlemmer af Museumsforeningen. Betaling ved indgangen på dagen.

DATO:                Torsdag d. 05.11.2020

TIDSPUNKT:    kl. 19-20.30. Vi åbner kl 18, så det er muligt at se Helsingørtapet før foredraget.

STED:                  Trollesalen, Bymuseet, Sct. Anna Gade 36, 3000 Helsingør.

PRIS:                   70 kr., 50 for studerende og medlemmer af Museumsforeningen. Betaling ved indgangen på dagen.

TILMELDING:  Max 30 pladser pga. corona og tilmelding nødvendig senest 02.11 på email: kaa03@helsingor.dk

Email: museerne@helsingor.dk

Karmeliterhuset

Sct. Anna Gade 36

3000 Helsingør

Mandag: Lukket
Tirsdag - fredag: 12-16
Lørdag: 10 - 14
Søndag: 12 - 16

Entré

Voksne: 55 kr.
2-dags tillægsbillet: 15 kr.
Børn og unge under 18 år er gratis.
Gruppebillet (min. 15 personer): 10 kr. rabat/person

Med tillægsbilletten gælder billetten til alle fire museer i to dage.