Det sker på Bymuseet

Vi bruger lock-down tiden til spændende projekter, der gør historierne i Helsingør levende og interessante for dig.

I den proces arbejder vi bl.a. på en ny midlertidig udstilling på Bymuseet med arbejdstitlen Borgere i Sundtoldsbyen. Her kobles fortællinger om personer i Sundtoldsbyen med steder i byens rum.

Udendørs kulturoplevelser

Indtil vi må åbne igen, kan I nyde kulturhistorien udenfor i vores smukke historiske by.

Vi kan anbefale:

Sommer i den levende sundtoldsby

Oplev Helsingør som den livlige sundtoldsby i starten af 1800 tallet.

Hele sommeren 2021 kan du opleve forskellige arrangementer, byvandringer, happenings, udstillinger i byrummet mmm, der giver dig en smag af hvordan livet var i Helsingør for 220 år siden. Dengang da massevis af sejlskibe hver dag ankrede op på rheden ud for Kronborg og besøgte byen.  Skibene skulle betale Øresundtold af skibets last til kongen for at passere, men de internationale besøg og pengestrømmen, der fulgt efter hos de store købmandshusene, hos grønthandlerskerne, hos skibsklarererne og ikke mindst på beværtningerne gav liv i byen.

Der bliver udviklet et omfattende program, der giver dig mulighed for at deltage i både gratis som betalende arrangementer.

Vi ses.

Email: museerne@helsingor.dk

Karmeliterhuset

Sct. Annagade 36

3000 Helsingør

OBS. Vi holder fortsat lukket indtil vi har vores nye udstilling klar i juni.

Mandag: Lukket
Tirsdag - fredag: 12-16
Lørdag: 10 - 14
Søndag: 12 - 16

Entré

Voksne: 55 kr.
2-dags tillægsbillet: 15 kr.
Børn og unge under 18 år er gratis.
Gruppebillet (min. 15 personer): 10 kr. rabat/person

Med tillægsbilletten gælder billetten til alle fire museer i to dage.